Përshkrimi

EASA Zvicër dhe artisti zviceran Jan Hofer janë të kënaqur të njoftojnë Santa Barbara, një punëtori bashkëpunuese që ndodh nga 02.08. deri më 13.08.2021 në një luginë Ticino, duke arritur kulmin në një ekspozitë në Lago Maggiore.

Santa Barbara është një projekt gjatë të cilit ne do të zhvillojmë një mjet për të sfiduar kufijtë fizikë dhe kufijtë e tjerë. Një makinë e adaptuar në trupin e njeriut, që operohet me dorë, e bërë nga materiale të përballueshme. Një automjet i cili do të na ndihmojë të mendojmë kolektivisht për vetë-fuqizimin dhe lirinë e lëvizjes.

Ne do të ndërtojmë Makinën e Gërmimit të Tunelit Do It Yourself - diçka që deri më tani ekziston vetëm në teori, por përmes këtij seminari së shpejti mund të bëhet realitet.

 

Vendndodhja jonë do të jetë Cima Norma, një fabrikë e vjetër çokollate në Torre, një qytet i vogël në Valle di Blenio. Këtu do të jetojmë, punojmë, gatuajmë dhe diskutojmë së bashku për 10 ditë. Ne do të mësojmë aftësi të reja artizanale, do të marrim inpute teorike dhe do të materializojmë makinën tonë DIY Tunnel Digging.

Në fund, ne do të dokumentojmë punimet tona në video dhe do t'i sjellim në Locarno ku do të shfaqen në një ekspozitë gjatë Festivalit të Filmit në Locarno.

 

Për të marrë pjesë në workshop apliko përmes këtij google form

Data e fundit e aplikimit: 15th of July 23:59h.

Numri maksimal i pjesëmarrësve 15 persona.

Ata që nuk studiojnë për arkitekturë, por janë shumë të motivuar të jenë pjesë e kësaj, mund të aplikojnë gjithashtu.

Background:

Santa Barbara në Torre është organizuar nga artisti Jan Hofer dhe ekipi zviceran i EASA.

Jan Hofer është një artist zviceran që punon në skulpturë, performancë dhe video, duke kërkuar shpesh bashkëpunime me njerëz nga jashtë botës së artit.

www.janhofer.net/works

 

EASA është Shoqata Evropiane për Studentët në Arkitekturë. Si çdo verë në 40 vitet e fundit, Shoqata Evropiane për Studentë në Arkitekturë është e organizuar në një vend Evropian. Këtë vit, ngjarja do të organizohet në Kragujevac, SERBIA nga 1 deri më 15 gusht me temën Realiteti. EASA është një rrjet ndërkombëtar vullnetar i arkitektëve të rinj që promovojnë një shkëmbim falas të ideve për të ofruar një formë alternative të arsimit. Shkolla verore mbledh rreth 600 studentë nga mbi 50 kombësi në të gjithë Evropën për dy javë për të marrë pjesë në punëtori, leksione, rrjete dhe eksperimente në fushën e arkitekturës.

 

Për shkak të pandemisë, qasja e zakonshme e shkollës verore është e ndryshme. Në vend që të mblidhet në një vend, EASA tani është përhapur në të gjithë Evropën. Programi është i vendosur në të gjitha nyjet e rrjetit EASA, duke u zhvilluar në shkallët Kombëtare dhe në fushën virtuale. Në Zvicër kemi zgjedhur të organizojmë disa ngjarje në shkallë vendi. Një prej tyre është kjo punëtori, Santa Barbara në Torre.

 

www.easaswitzerland.ch

www.facebook.com/easaswitzerland

www.instagram.com/easaswitzerland

 

ose mund të dërgoni email këtu për çdo pyetje:

[email protected]

Vendndodhja

Torre, Ticino, Switzerland

mood_bad
  • Comments are closed.