Përshkrimi

MICROSHTËPI 2021 - Shtëpi të vogla, impakt i madh!

 

Edicioni i tretë i arkitekturës MICROHOME është pjesë e Lëvizjes së Vlerësimit të Arkitekturës së Shkallës së Vogël të Bee Breeders, e cila shpreson të nxjerrë në pah faktin se më e madhja nuk është gjithmonë më e mirë. Me një dizajn të mirë dhe mendim inovativ, arkitektura në shkallë të vogël mund të ndryshojë mënyrën se si kjo dhe gjenerata tjetër e shikojnë hapësiën e banimit.

Për konkursin e arkitekturës MICROHOME 2021, pjesëmarrësit janë të ftuar të paraqesin planet e tyre për një mikro shtëpi - një strukturë modulare jashtë rrjetit që do të strehonte një çift të ri hipotetik profesional (i cili do të përdoret si një shembull i madhësisë së familjes në të gjithë serinë e konkursit). Kërkesa e vetme është që sipërfaqja totale e dyshemesë së strukturës të mos kalojë 25 m2; përtej kësaj, pjesëmarrësit inkurajohen të jenë sa më krijues.

Pjesëmarrësit inkurajohen të rimendojnë organizimin hapësinor dhe të përfshijnë estetikë unike, teknologji të reja dhe materiale inovative që do ta bëjnë mikro shtëpinë një formë krejtësisht të re të arkitekturës.

Meqenëse nuk ka një vend të specifikuar konkursi, dizajnet e projekteve mund të vendosen brenda çdo vendi hipotetik të çdo madhësie, në një vend rural ose kudo në botë. Juria do të favorizojë dizajne të qëndrueshme dhe ato projekte që kërkojnë të zgjidhin probleme ekonomike, sociale dhe kulturore përmes vendosjes së metodave të reja arkitektonike.

Shkarkoni përmbledhjen e plotë të konkursit për më shumë informacion! (duke klikuar këtu)

Konkurrenca është e hapur për të gjithë. Nuk kërkohet kualifikim profesional. Propozimet e dizajnit mund të zhvillohen individualisht ose nga ekipe (maksimumi 4 anëtarë). Korrespondenca me organizatorët duhet të bëhet në anglisht; Të gjitha informacionet e paraqitura nga pjesëmarrësit duhet të jenë në anglisht.

mood_bad
  • Comments are closed.