Përshkrimi

Festivali i Filmit dhe Arkitekturës shpall thirrjen e hapur për filma që lidhen me temën e arkitekturës dhe urbanizmit. Mund të jenë filma të shkurtër, të mesëm ose të metrazhit të gjatë.
Veprat e përzgjedhura do të shfaqen në edicionin e 11-të të Festivalit të Filmit dhe Arkitekturës i cili do të mbahet në fillim të tetorit 2022. Mund të dërgoni videot në Vimeo (ose formate të tjera të ekranit), përshkrim të shkurtër dhe biografinë e autorit.

Festivali mbahet në kuadër të Ditës së Arkitekturës, të dyja festojnë Ditën Botërore të Arkitekturës. Duke u zhvilluar çdo tetor në Pragë dhe në të gjithë Republikën Çeke dhe Sllovake, festivali është bërë një platformë e pavarur për diskutime mbi arkitekturën dhe urbanizmin bazuar në shfaqjen e filmave dokumentarë, eksperimentalë dhe artistikë. Qëllimi i tij është të promovojë qasjet bashkëkohore arkitekturore në publikun e gjerë dhe arkitekturën si një pjesë e rëndësishme e jetës sonë të përditshme që kërkon vlerësim dhe kujdes.

Festivali i Filmit dhe Arkitekturës Çeke organizohet nga KRUH, një shoqatë qytetare, e cila u themelua në vitin 2001 nga një grup studentësh të arkitekturës në Akademinë e Arteve të Bukura në Pragë dhe është e vetmja OJQ që operon në mënyrë profesionale dhe të vazhdueshme brenda fushën e arkitekturës në ditët e sotme. Fokusi i aktiviteteve tona qëndron në një cikël të vazhdueshëm leksionesh mbi arkitekturën e mbajtur nga arkitektë dhe kritikë të arkitekturës lider çekë dhe të huaj. Përveç kësaj, ne kemi organizuar ekskursione në realizime bashkëkohore arkitekturore dhe festivale filmi.

Mund ta ngarkoni videon duke klikuar këtu.

Vendndodhja

Prague, Czech Republic

mood_bad
  • Comments are closed.