Përshkrimi

CCCB shpall thirrjen për Çmimin Europian për Hapësirën Publike Urbane, një observator kryesor i qyteteve evropiane që njeh veprat më të mira për të krijuar, rimëkëmbur, transformuar dhe përmirësuar hapësirat publike në Europë.

Inxhinierja bujqësore, dizajnerja e peizazhit dhe lektorja në ETH Cyrih, Teresa Galí-Izard, do të jetë Presidentja e jurisë ndërkombëtare.

Organizuar nga CCCB, Çmimi përfshin bashkëpunimin e një rrjeti prej 10 institucioneve të arkitekturës dhe urbanistikës dhe mbi 50 ekspertësh nga i gjithë kontinenti.

Çmimi, i vetmi i këtij lloji në Evropë, është rinovuar për të nxitur debatin për të ardhmen e qyteteve evropiane në kontekstin post-pandemik.

Regjistrimi është i hapur nga 20 prilli deri më 17 maj 2022. Kushtet e hyrjes dhe gjithçka që ju duhet të dini për të marrë pjesë në garë janë në dispozicion në www.publicspace.org

 

The Prize - PublicSpace

mood_bad
  • Comments are closed.