Përshkrimi

Ne të gjithë synojmë gjithmonë për hapësirën tonë personale, një që na largon shumë nga jeta jonë kaotike dhe stresuese; shtëpia jonë e rrënjosur në Nënën Natyrë, një që na rilidh me origjinën tonë, duke rinuar mendjen, trupin dhe shpirtin tonë. Ne të gjithë aspirojmë për një shtëpi që nuk është vetëm një zgjatim i personalitetit tonë, por është gjithashtu një shprehje e individualitetit dhe lirisë.

Vendbanimet tona po ripërcaktohen çdo ditë që kalon. Bota po ndryshon vazhdimisht, dhe së bashku me të, shtëpitë tona po na shohin të kalojmë më shumë kohë brenda tyre. Shtëpitë sot janë subjekte të gjithanshme - shërbejnë si zyra, zona lojërash, zona për të punuar, hapësira për ndërveprim dhe rekreacion, pasi gjithashtu janë një vendbanim për miqtë tanë me katër putra dhe sigurimi i nevojave të tyre, por në qendër të të gjitha gjërave është në thelb një vend për të karikuar mendjet tona.

Për shumicën prej nesh, Shtëpia në Pemë ka qenë një ëndërr e fëmijërisë, duke shkaktuar imagjinatën tonë më të egër. Si të rritur, ne vazhdojmë të aspirojmë për Shtëpinë tonë mbi pemë, që do të përmbushë nevojat tona për të bërë jetë produktive. Shtëpia në Pemë është sinonim i lirisë, pavarësisë, aventurës, krijimtarisë, sigurisë, ngrohtësisë, argëtimit, vetmisë dhe shumë emocioneve të tjera të aspiruara nga fëmijët dhe të rriturit.

A mund ta imagjinojmë Shtëpinë tonë, të vendosur në prehrin e natyrës, në majë të majave të mrekullueshme dhe nën qiellin me yje?

"Një pemë është kontakti ynë më intim me natyrën." - George Nakashima

 

Mundësitë:

Me situatën pandemike, njerëzit kanë qëndruar në shtëpi shumë. Bllokime të vazhdueshme dhe zhvendosje të trazuara në rutinën tonë të përditshme, shumë njerëz sot po kalojnë stres dhe ankth emocional të lidhur me pandeminë. Me pak ose aspak kontakt me mjedisin tonë natyror, të gjithë ne sot, të gjithë sot ëndërrojmë të jetojmë më lirshëm dhe hapur me natyrën.

Kërkimet provojnë se të gjitha qeniet e gjalla kanë nevojë për rrezet e diellit të bollshme dhe ajrin e pastër për të funksionuar si individë të lumtur, produktivë. Një kontakt i qëndrueshëm me mjedisin tonë natyror është provuar që i bën njerëzit më të lumtur, ndërsa gjithashtu i ndihmon ata të krijojnë marrëdhënie më të mira ndërpersonale. Një kontakt i tillë me natyrën ndihmon gjithashtu në thirrjen e emocioneve pozitive mes njerëzve.

Tani kemi mundësinë për të eksploruar këtë marrëdhënie jetësore midis nesh dhe Nënës Natyrë dhe rolin që arkitektura e integruar mirë, e qëndrueshme mund të luajë në amplifikimin e kësaj lidhjeje.

Shtëpia mbi Pemë 2021 shikon në ripërcaktimin e një shtëpie si një pjesë aktive të Nënës Natyrë, me të gjitha lehtësitë e nevojshme, burimet e kërkuara për një jetë produktive. Shtëpia mbi Pemë mund të vizualizohet për të ri-imagjinuar qëndrueshmërinë përmes inovacionit të hapësirës maksimale të përdorshme në një gjurmë minimale, të pezulluar midis tokës dhe qiellit, në majë të majave spektakolare.

Studioni natyrën, dashuroni natyrën, qëndroni afër natyrës. Nuk do ju lërë kurrë në baltë. - Frank Lloyd Wright

 

Sfida

Ju ftojmë të imagjinoni një mënyrë jetese në prehrin e natyrës, pezull midis pemës madhështore, nën qiellin me yje. Dizajni i Shtëpisë mbi Pemë duhet të jetë inovativ dhe kreativ, me një avantazh të qëndrueshëm. Lidhja ndërmjet mjedisit të jashtëm dhe hapësirave të brendshme duhet të merret në konsideratë. Dizajni i propozuar duhet të jetë i mirë-konceptuar.

Shtëpia mbi Pemë do të ishte vendbanimi kryesor për 2 individë dhe zona e propozimit nuk duhet të kalojë 400 metër katrorë e ndërtuar. Propozimet mund të konsiderojnë fleksibilitetin hapësinor duke përmbushur të gjitha nevojat e përdoruesve të tyre. Programi hapësinor për propozimin duhet të përfshijë:
1. Zona e jetesës
2. Zona e gjumit për 2
3. Zona e gatimit dhe ngrënies
4. Hapësira e tualetit
5. Hapësira e punës
6. Hapësira e rekreacionit
7. Çdo funksion tjetër që pjesëmarrësi dëshiron të shtojë në Shtëpinë mbi Pemë

Dizajni duhet të përqendrohet në një karakter unik, ai që forcon dhe maksimizon marrëdhënien tonë me Natyrën.
Ndërveprimi me klientin është një nga përbërësit kritikë të propozimit të dizajnit. Për qëllimet e këtij konkursi, pjesëmarrësit mund të marrin një individ ose një çift bazuar në konceptin e dizajnit.

Dizajni i propozuar mund të konsiderojë gjithashtu avancime moderne teknologjike në arkitekturë për ta bërë atë një shtëpi të rehatshme duke eliminuar çdo lloj rreziqesh.

 

Përzgjedhja e sitit:

Pjesëmarrësit duhet të vendosin vendndodhjen për propozimin, të tilla si zonat bregdetare, brigjet e lumenjve, malet, pyjet ose ndonjë mjedis urban. Zgjidhni pemën tuaj, guxoni më shumë, dizajnoni shtëpinë tuaj.

Çmimet:
Çmimet prej 4000 USD totale, të ndara si më poshtë:
Çmimi i parë: 2000 USD + Certifikatë + Publikim
Çmimi i 2-të: 1200 USD + Çertifikatë + Publikim
Çmimi i tretë: 800 USD + Certifikatë + Publikim
10 Përmendje të nderuara: Certifikata
Fituesit dhe Përmendjet e Nderuara do të publikohen në webfaqen e Volume Zero dhe disa revista ndërkombëtare të arkitekturës dhe dizajnit.
Për të treguar vlerësimin tonë, të gjithë pjesëmarrësit do të merrnin çertifikatën e pjesëmarrjes.

PROGRAMI:

Regjistrimi i Hershëm: 13 maj 2021 deri më 16 korrik 2021

Regjistrimi standart: 17 korrik 2021 deri më 20 gusht 2021

Dita e fundit për pyetje: 6 gusht 2021

Data e mbylljes së dorëzimit: 27 gusht 2021

Shpallja e Fituesve: 29 Tetor 2021

Përzgjedhja:
Tree House 2021 - Konkursi i Arkitekturës është i hapur për të gjithë. Ne ftojmë arkitektët, studentët, inxhinierët, dizajnerët e produkteve, mendimtarët, kompanitë, organizatat dhe të gjithë të interesuarit në misionin e konkursit të paraqesin idetë e tyre. Asnjë kualifikim profesional nuk është i nevojshëm.

 

Titulli
Thirrje për ide: Konkursi i Arkitekturës Tree House 2021
Lloji
Shpallja e Konkursit (Idetë)
Webfaqe
http://volumezerocompetitions.com/
Organizatorët
Vëllimi Zero
Afati i regjistrimit
20 gusht 2021 23:59 PM
Afati i fundit i dorezimit
27 Gusht 2021 23:59 PM
Çmimi
Regjistrimi i hershëm: Pjesëmarrës nga India - 1800 + 18% GST = 2124 INR (për ekip) Pjesëmarrës nga vendet e tjera - 70 + 18% GST = 82,6 USD (për ekip) Regjistrimi standard: Pjesëmarrës nga India - 2400 + 18% GST = 2800 INR (për ekip) Pjesëmarrës nga Vende të Tjera - 85+ 18% GST = 95 USD (për ekip)

mood_bad
  • Comments are closed.