Nebula

ABIESSE shpk

Request Quote from supplier

DIZAJNI: JORIS LAARMAN, 2007 FLOS

Description

Nebula është një shpërthim drite si një galaktikë yjesh. Forma e ndriçuesit, mbresëlënëse dhe e jashtëzakonshme, e projektuar nga Joris Laarman në 2007 për Flos, lindi nga loja dhe kompozimi i disa abazhurëve prej qelqi me madhësi të ndryshme. Kombinimi i formave të ndryshme në këtë ndriçues të varur krijon një pamje unike, elegante. Nebula ka një pamje të qartë, por edhe kaotike në të njëjtën kohë, që lëshon dritë të këndshme dhe të shpërndarë në të gjithë dhomën. Trupi qendror i ndriçuesit është bërë nga alumini i derdhur, ndërsa 10 kone me madhësi të ndryshme janë bërë nga xhami i fryrë.   “E krijova këtë version me xham të fryrë duke u inspiruar nga një tufë abazhurësh të vjetër që gjeta në një treg vendas vjetërsirash. Ndërsa i zhvendosja në kompozime të ndryshme, mua më bëri përshtypje forca e imazhit që u shfaq nga kombinimi i tyre si një shpërthim drite, me pothuajse asnjë simetri, por me një harmoni natyrore në përbërjen e saj. ” – Joris Laarman

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Nebula”

Your email address will not be published. Required fields are marked *