Përshkrimi

Life Framer është një platformë për zbulimin, ndarjen dhe ekspozimin e fotografisë bashkëkohore. Kjo platformë organizon thirrje mujore për hyrje në konkurse, secili me një temë dhe juri të ndryshme - fotografë, kuratorë, redaktorë dhe artistë të njohur - dhe në fund të çdo 12 muajve Life Framer ekspozon fituesit në mjediset e galerive në të gjithë botën.

 

KONKURSET E HAPUR PËR HYRJE:

 

1. JETA E NATËS

Juria: Christophe Jacrot
Afati i fundit: 31 Janar 2021

Kënaqësia e ëmbël e një nate të pafund. Këtë muaj në Life Framer po kërkojnë imazhe të frymëzuara nga nata - në një mënyrë të drejtpërdrejtë ose abstrakte. Nga ëndrrat e mjegullta te realitetet e ashpra. Nga rrugët e pasme të shkreta në shkëlqimin dhe ndriçimin e një qyteti pa gjumë. Drita neoni dhe hije impresionuese. Kap errësirën, botën e nëndheshme, të fshehurën.

Skena rrugësh urbane, portrete, dokumentarë, peizazhe, editoriale, koncepte, jetën e ndaluar… Pra, shaqni jetën natën!

Mësoni më shumë rreth konkursit KËTU

 

2. JETA URBANE

Juria: Martin Roemers
Afati i fundit: 28 Shkurt 2021

“Një qytet është më shumë se një vend në hapësirë. Është një dramë në kohë. ” - Patrick Geddes

Më shumë se gjysma prej nesh tani jeton në qytete - mbijeton dhe lulëzon në një hapësirë ​​komplekse, të bërë nga njeriu. Na tregoni jetën urbane dhe zbulimet e botës moderne, nga New York në Nairobi, São Paulo në Shanghai.

Në Life Framer janë të interesuar për eksplorimet urbane dhe njohuritë që ato mund të zbulojnë: arkitektura dhe peizazhet e qytetit, degradimi urban, takimet në rrugë, historitë periferike… Të gjitha zhanret janë të mirëpritura.

Mësoni më shumë rreth konkursit KËTU

 

3. SHTËPI E ËMBËLA SHTËPI

Juria: Marion Tandé
Afati i fundit: 31 Mars 2021

Siç thonë të gjithë, nuk ka vend si shtëpia. Këtë muaj në Life Framer janë të interesuar për idetë rreth shtëpisë - si një vend dhe si një ndjenjë. Familja ose streha juaj, vendi juaj i lindjes ose kultura juaj. Jeta familjare, familja, monotonia e karantinës dhe krijimtaria, puna dhe loja. Qoftë fjalë për fjalë apo metaforike, e juaja ose e dikujt tjetër, nga brenda apo nga jashtë, na tregoni se çfarë do të thotë shtëpia për ju.

Të gjitha zhanret, qasjet dhe interpretimet janë të mirëpritura.

Mësoni më shumë rreth konkursit KËTU

 

mood_bad
  • Comments are closed.