VeneraMustafa Studio/Showroom

VeneraMustafa Studio/Showroom

Project name:
Typology:
Studio:
Architect:
Location:
Status:
Construction year:
Floor Area:
Floors:
Photography:
Collaborators:

veneramustafa studio/showroom
Studio, Showroom
POSTARCH 
Fatlum Haliti, Menor Pajaziti
Prishtina, Kosovo
Constructed
2014
120 m2
1
Atdhe Mulla
Vitra, Petridis

Venera Mustafa is a local fashion designer whose studio is located in the city of Prishtina, Kosovo.
Previously, the brand was in two locations, one included the showroom/boutique, whereas the other one, the workspace. The new location includes both.

Our challenge was to reach the brand’s raw and urban character along with the warm and contrast detailing. 120 sqm were divided proportionally, the workspace taking 60% of the area while the boutique 40%.

The workshop façade faces the sun, which provides a lot of natural daylight, making the workspace a relaxed working environment. The boutique, on the other hand, offers a perfect exposure to the public space.

veneramustafa studio/showroom

These two areas were separated with an OSB panel in a zig-zag way, in order to prevent noise coming from the working area. This panel also acts as a good background where metallic hangers protrude from the ceiling, leaving full attention to clothes. During our working process, our aim was to use low cost materials. The concrete ceiling, epoxy floor, OSB panels and glass facade create a warm and balanced composition.

veneramustafa studio/showroom sketch
veneramustafa studio floor plan/showroom

about POSTARCH

Postarch is a team of designers and strategic thinkers, based in Prishtina, Kosovo. Our work tends to be multi-skilled so we practice strategy, architecture, interior, graphic, product, furniture and digital design.

We believe that we can bring beauty through expressive structures, timeless materials, and carefully constructed details. We focus on light-filled open spaces, feeling a strong connection to the site and landscape. A contemporary modern approach to design is articulated as respect for the existing conditions of sites, combined with a creative way of finding solutions that meet the client’s needs.

post a comment

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial