Arkiva

Things You Should Know About Led Lighting

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Ndërsa teknologjia LED vazhdon të avancojë, ky lloj ndriçimi po fiton popullaritet nëpër shtëpi dhe zyra, falë konsumit dhe çmimit të ulët të energjisë. Me kalimin e kohës, këto drita kanë arritur të zënë vendin e llambave inkandeshente me qasjen e tyre eko-miqësore.

Abiesse ofron një sërë ndriçuesish LED të markave më të mira, si FLOS, që nga ndriçuesit e varur deri te ndriçuesit e tavolinës, dyshemesë apo murit.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”12329″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Çfarë është ndriçimi LED?

[/vc_column_text][vc_column_text]Dritat LED — Light Emitting Diodes— janë burime inovative të dritës që përdorin përbërës elektronikë të quajtur dioda për të prodhuar dritë në mënyrë direkte. Llamba të tjera përdorin nxehtësinë për të krijuar dritë në mënyrë indirekte – duke konsumuar relativisht më shumë energji. Përdorimi i diodave e bën një burim drite më ekologjik.

Përparimi i teknologjisë LED na sjellë disa opsione ndriçuesish – ndriçuesit luksoz LED ofrojnë elegancën dhe hijeshinë që kërkon çdo hapësirë. Që nga restorantet dhe qendrat tregtare deri tek shtëpitë dhe zyrat – dritat LED kanë prekur çdo aspekt të nevojës për ndriçim.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”12330″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A mund të përdorim drita LED në llamba ose pajisje?

[/vc_column_text][vc_column_text]

Po, dritat LED mund të përdoren në ndriçues të ndryshëm. Ju mund të zgjidhni një ndriçues modern më të ndritshëm, mbi llambat e zakonshme të verdha. Por jo të gjitha pajisjet e ndriçimit mund të përdorin dritat LED, kjo për shkak të bllokimit të nxehtësisë, ndaj kini kujdes kur blini një ndriçues LED. Sidoqoftë, sigurohuni që dritat që zgjidhni të përputhen me pajisjen tuaj të ndriçimit, përndryshe, jetëgjatësia e tyre nuk do të zgjasë, duke e çuar dëm investimin tuaj.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Si funksionojnë dritat LED?

[/vc_column_text][vc_column_text]Drita prodhohet duke përdorur një gjysmëpërçues përmes një procesi të njohur si electroluminescence. Hendeku i brezit energjetik i këtij gjysmëpërçuesi përcakton ngjyrën e emetuar nga drita.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”12331″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sa zgjasin këto drita?

[/vc_column_text][vc_column_text]

Jetëgjatësia e dritave LED arrin më shumë se 25,000 orë për një llambë, 50,000 për një shinë, dhe 50,000-100,000 orë për pajisje të tërë LED, në krahasim me jetëgjatësinë 1.000 orëshe të një llambe tradicionale inkandeshente.

Këto llamba janë më të shtrenjta se ato tradicionale. Sidoqoftë, përparimet e kohëve të fundit kanë siguruar që çmimet e tyre të bien. Gjithashtu, energjia elektrike që harxhon një llambë e vetme inkandeshente kushton 5-10 herë më shumë sesa çmimi origjinal i vetë llambës, ndoshta 20 herë ose më shumë në një shtet me energji elektrike të shtrenjtë. Dritat LED përdorin 84% më pak energji dhe zgjasin 25x herë më shumë se llamba tradicionale.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”12328″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cilat janë të mirat e llambave LED?

[/vc_column_text][vc_column_text]1. Mund ta zgjidhni dritën LED sipas ngjyrës që ju përshtatet me temën e dhomës! Meqenëse nuk janë burime natyrore të dritës së bardhë, ato lëshojnë dritë monokromatike. Risitë e fundit në teknologjinë LED e kanë bërë më të lehtë përfitimin e një “shkëlqimi të artë” të dëshirueshëm që imiton një llambë inkandeshente. Dhe, mund t’i gjeni lehtësisht në çdo ngjyrë që ju ose dizajneri juaj preferoni.
2. Mund të krijoni një atmosferë të ndryshme në të njëjtën dhomë duke përdorur dritë LED të zbehtë.
3. Konsumojnë deri në 90% më pak energji sesa llambat tradicionale.
4. Janë më të sigurta dhe zvogëlojnë rrezikun e djegies.
5. Më të lehta për t’u instaluar dhe më të forta, falë lenteve epoksi.
6. Ideale për përdorim industrial dhe komercial.
7. Janë të lehta dhe me madhësi të vogël.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”12332″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_column_text]Source: usa.flos.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment