Arkiva

The 5 needed tools to work remotely!

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

1. Përdorni  një mjet për  menaxhimin e punës

[/vc_column_text][vc_column_text]Ka shumë mjete të tilla dhe ne në Pikark përdorim Trello, pasi është shumë i dashur për përdoruesit dhe menaxhimi i punës bëhet aq lehtë sa secili di saktësisht se çfarë duhet të bëjë çdo ditë dhe datën e caktuar, në një pamje kalendarike.

Trello është një mjet i menaxhimit të punës i cili, i strukturuar qartë, mundëson organizimin efektiv të shumë projekteve të ardhshme të një kompanie apo studioje. Një bashkëpunim i suksesshëm sigurohet falë formimit fleksibël, i cili mund të arrihet duke punuar individualisht dhe duke lënë shënime në lidhje me projektin, në mënyrë të tillë që të gjithë anëtarët të jenë të azhurnuar. Të përpunuar në kohë reale, projektet organizohen si karta në “tabelën” e Trello-s dhe mund të lëvizin nëpër lista sipas statusit të tyre të punës. Datat dhe kalendari ndihmojnë për të siguruar që asnjë afat të mos anashkalohet, gjithashtu informacioni thelbësor mund të organizohet në bazë të rëndësisë.

Trello ofron disa shabllone të ndryshme për individët dhe grupet (ndërdisiplinore). Programi është i disponueshëm si në browser  ashtu dhe si aplikacion – madje edhe offline.

Më shumë informacion: trello.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

2. Përdorni një mjet takimi online

[/vc_column_text][vc_column_text]Takimi me klientët ose një takim brenda stafit është thelbësor për një kompani, të dyja për të kryer detyrat e reja, por edhe për të siguruar që këto detyra janë në rrugën e duhur.

Ndoshta jeni të njohur me ZOOM, një platformë takimesh online që po përdoret gjerësisht në këto javët e fundit. Por gjithashtu mund të përdorni edhe Hangout Google.
Të dy janë shumë të dobishme, por nëse doni të kryeni një takim të madh ose të organizoni një webinar, Zoom ka disa përparësi.

Zoom është një platformë mbledhjesh online për komunikim të përgjithshëm, mbledhje dhe kurse trajnimi, si p.sh. Webinars. Ai mundëson takime me deri në 1000 pjesëmarrës dhe 49 video në ekran, me audio dhe video HD. Mjetet si tabela e bardhë dhe chat-i lejojnë një shkëmbim më interaktiv të ideve dhe informacioneve nga të gjithë pjesëmarrësit – nuk ka rëndësi nëse janë duke punuar në desktop, laptop, celular ose në ambjentet e zoom. Si bazë për punë të mëtejshme, punët në ‘tabelën e bardhë’ mund të ruhen dhe diskutimi mund të regjistrohet dhe të përkthehet në një transkript.
Për të siguruar një planifikim të përsosur, Zoom, sa më shpejt të lidhet me një kalendar (p.sh. Outlook), sinkronizon datat e takimeve. Për shkak të opsioneve të lehta, regjistrimit dhe menaxhimit fleksibël, implementimi nuk kërkon shumë kohë dhe përpjekje të madhe. Për më tepër, ekzistojnë mundësi të shumta integrimi, si për sistemet CRM.

Më shumë informacion: zoom.us[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11621″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

3. Përdorni një program mesazhesh

[/vc_column_text][vc_column_text]Ju me siguri do ju duhet të komunikoni me kolegët tuaj rreth ecurisë së punëve dhe nuk doni të përdorni WhatsApp (ju lutemi mos e përdorni atë për grupe, ka humë të tillë dhe shumica prej tyre nuk flasin…)


Kështu që në vend që të dërgoni email dhe të presni pafund një përgjigje, përdorni Slack (mbase duhet ta përdorim edhe këtë).

Slack është një program mesazhesh ku bisedat ndodhin në kanale, të cilat organizohen në tema, projekte, ekipe, etj. – në varësi të strukturës së punës të kompanisë. Në kanale, informacionet dhe dokumentet ndahen dhe procesi i punës mund të diskutohet brenda një bisede me thirrje audio ose video. Nëse është e nevojshme, çdo informacion ose e dhënë mund të gjehet shumë shpejt.

Slack lehtëson trajtimin e mirë strukturuar të projektit dhe mundëson bashkëpunim, edhe nëpër departamente gjithashtu. Për të punuar me kanalet e kompanive të tjera, mund t’ju bashkohesh kanaleve të tyre ose anëtarë të jashtëm të organizatës mund të ftohen si mysafirë në një apo më shumë kanale. Slack integrohet me aplikacionet dhe shërbimet e përdorura tashmë.

Më shumë informacion: slack.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11620″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

4. Program bashkëpunimi me përmbajtje cloud

[/vc_column_text][vc_column_text]Nëse jeni duke punuar me dosje të mëdha dhe ndarja bëhet problem në mjetet e lartpërmendura, Dropbox është zgjidhja. Ju keni dy mundësi, një Dropbox për përdorim personal dhe tjetra është Biznes Dropbox.

Pjesa më e mirë, ky dropbox indegrohet dhe me shumicën e mjeteve që ne kemi rekomanduar. (Ne e kemi përdorur atë me Trello dhe sinqerisht të ndihmon shumë me skedarë të mëdhenj).

Dropbox, një program bashkëpunimi me përmbajtje cloud, siguron kapacitete të larta ruajtjeje në mënyrë që të centralizojë punët e ekipit. Skedarët dhe dokumentet cloud nga Google Docs, Sheets and Slides, skedarët e Microsoft Office, Dropbox Paper të gjitha në një pamje, janë të organizuara individualisht falë sistemit tradicional të dosjeve. Komente të lidhura me projektin ose dokumentin e lënë ekipin të qëndrojë në kontakt dhe të punojë në Dropbox. Për të bashkëpunuar nëpër departamente ose me kompani të tjera, qasja e dosjeve mund të shpërndahet.

Skedarët dhe dosjet e sugjeruara me inteligjencë e mbajnë ekipin në rrjedhën e punës duke i dhënë secilit përmbajtjen që u nevojitet, kur të kenë nevojë për të. Përmbajtja, gjithmonë e sinkronizuar, mund të arrihet lehtësisht nga çdo shfletues webi. Një infrastrukturë e sigurt, e shpërndarë, plus mjetet e administratorit për kontroll dhe dukshmëri sigurojnë ruajtje të sigurt të të dhënave të brendshme.

Më shumë informacion: dropbox.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11622″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

5. BIM – Building Information Modeling

[/vc_column_text][vc_column_text]BIM është një mjet bashkëpunimi që bën të mundur, që ekipet e punës të cilët janë të ndarë gjeografikisht, të punojnë dhe të ndajnë informacionin e tyre njëkohësisht, në pjesë të ndryshme të të njëjtit projekt. Kjo teknologji nxit një rrjedhë efektive të punës në një mjedis projekti që e lehtëson bashkëpunimin dhe arritjen  objektivave të përbashkëta të projektit, të cilat janë të nevojshme për suksesin e tij.

Me një mjet për integrimin e projektit, menaxheri i projektit mund t’i bashkojë të gjithë duke caktuar një takim virtual, siç është video-konferenca. BIM përdoret në këto takime të drejtpërdrejta për të rishikuar statusin aktual të projektit, për të analizuar gabimet, zgjidhjet e dobishme dhe dokumentat e mësuar, të gjitha ndërkohë që zbulohet procedura më e mirë për të ekzekutuar pjesët e mbetura të projektit, me gabime të vogla ose pa asnjë.

Më shumë informacion: infrapioneer.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11623″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]