Godinë Rezidenciale nga Stefano Boeri Architetti

Godinë Rezidenciale nga Stefano Boeri Architetti

Ndërtesa është vendosur në një parcelë të ngushtë dhe të gjatë në rrugën Ibrahim Rugova, e cila përballet me bulevardin kryesor me fasadën e saj më të vogël, por që hapet plotësisht me fasadën e saj më të gjatë drejt një hapësirë të gjerë publike, brenda një strukture urbane që e lidh drejtpërdrejt me ndërtesën tjetër publike të dukshme në zonë.

“Vëllimi është dizajnuar me shumë kuba të mbivendosur: njësi të ndryshme banimi të grumbulluara vertikalisht dhe disi të harmonizuara në mënyrë që t’i japin apartamentit një lozhë ose një ballkon të paktën. Kjo zgjidhje arkitekturore gjithashtu i jep çdo njësie një perceptim të ndryshëm vizual mbi Tiranën. Bodrumi është plotësisht i hapur për qytetin dhe mirëpret aktivitete të ndryshme tregtare dhe argëtuese që forcojnë lidhjen e ndërtesës me kontekstin urban ” specifikon Francesca Cesa Bianchi, Drejtor i Projekteve në Stefano Boeri Architetti.

Source: archilovers.com