NË VËMËNDJE: FRÉDÉRIC DRUOT

NË VËMËNDJE: FRÉDÉRIC DRUOT

Frédéric Druot (lindur më janar 1958) është një arkitekt francez, i diplomuar në Shkollën e Arkitekturës së Bordeaux në 1984. Ai u nderua me Albumi i Arkitekturës së Re në 1990 dhe themeloi studion e tij Frédéric Druot Architecture në Paris në 1991.

Studimet e Frédéric Druot Architecture bëhen sipas përcaktimit të kontekstit, shkallës dhe kosto-efektivitetit në ndërtesat e reja dhe / ose shndërrimin e atyre ekzistuese. Puna e tij përfshin një gamë të gjerë fushash dhe temash, si ndërtesat kulturore, zyrat, ashtu edhe banesat. Punët e përfunduara së fundmi: Rinovimi i Spitalit Laennec Paris 7 për zyrat e Grupit Kering, Metamorfoza e Tour Bois le Prêtre me partneritet Lacaton & Vassal, Restoranti i Filharmonisë së re të Parisit, zyrat për Institutin IFCIC – në financimin e kinemasë dhe industrisë kulturore, shndërrimi i 530 banesave në Cité du Grand Parc, Bordeaux, në bashkëpunim me Lacaton & Vassal dhe Hutin, studimi “Plus + Paris”, një strategji për dendësimin dhe aktualizimin e banimit të qytetit: 1648 situata urbane, 450 000 banesa ekzistuese të rinovuara dhe të transformuara + 135 000 banesa të reja shtesë.

Transformimi i 530 banesave – Grand Parc Bordeaux

Projekti konsiston në transformimin e 3 banesave sociale me 530 apartamente. Ndërtuar në fillim të viteve ’60, ndërtesat kishin nevojë për një rinovim pasi prishja e tyre nuk konsiderohej. Transformimi i godinave të banuara plotësisht, fillon nga interieri, për t’i dhënë atij cilësi të reja: më shumë hapësirë, më shumë dritë, më shumë pamje, dhe përmirësim të objekteve.

arkitekti Frédéric Druot

Transformimi i Bllokut të banimit Tour Bois-le-Prêtre

I ndërtuar në fillimin e viteve ’60 përgjatë rrugës unazore në periferinë veriore të Parisit, ky bllok i lartë me 16 kate përmban 96 apartamente. Në vend të prishjes, që ishte opsioni i parë që u mor në konsideratë, u vendos një projekt i transformimit të ndërtesës ekzistuese. Projekti propozoi një zgjerim të apartamenteve. Në secilin kat, dyshemeja e re, e cila u ndërtua si një strukturë vetë-mbështetëse, u shtua në të gjithë periferinë e kullës. Kjo strategji projektimi lejonte shtrirjen e të gjitha dhomave duke krijuar tarraca të mbyllura që mund të funksiononin si kopshte dimri, si dhe ballkone për secilën njësi.

arkitekti Frédéric Druot

“Ballkoni”, Filharmonia e Parisit

Projekti i restorantit është pjesë e hapësirës spektakolare të katit të 6 të Filharmonisë së projektuar nga Jean Nouvel. Hapësira vështron mbi Parc de la Villette, ku shfaqet një pamje magjike e Parisit. Kjo pamje dhe drita e ofruar janë gjeografia përbërëse e një studimi të vëmendshëm ndaj kontekstit hapësinor estetik dhe teknik të një projekti të mrekullueshëm. Projekti shfrytëzon maksimumin e vëllimeve, maksimumin e pamjeve të ofruara dhe maksimumin e sipërfaqes së mundshme.

arkitekti Frédéric Druot

Laennec Rive Gauche, Paris 7

Projekti ka të bëjë me shndërrimin e ndërtesave historike të Spitalit të vjetër Laennec në zyra për selinë e grupit Kering dhe Balenciaga. KERING dëshiron që identiteti i zyrave të tij të jetë në harmoni dhe në përputhje me frymën e grupit, duke zbuluar një frymë të vërtetë shtëpie: qoftë ajo një njësi e identifikueshme dhe befasuese.

arkitekt Frédéric Druot

Instituti IFCIC

Të vendosura në qetësinë e katit të ndritshëm të 2-të të një ndërtese borgjeze në rrugën Chaussée d’Antin, zyrat e IFCIC, Institut për Financimin e Kinemasë dhe Industritë Kulturore, zyrat janë përhapur në një sipërfaqe prej 500m². Hapësira e zyrës strehon 25 vende pune, pritjeje, sallë takimesh dhe zyra. Ndarjet prej xhami në të gjitha zyrat ofrojnë një serigrafi origjinale të krijuar për projektin.

Arkitekt Frédéric Druot

Source: druot.net