Arkiva

KNX Smart System in Hotel Management

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Industria e akomodimit është një mjedis kompleks i cili kërkon vëmendje të veçantë ndaj përvojës së jashtëzakonshme të klientëve përmes përdorshmërisë, rehatisë dhe dizajnit, si dhe ofrimit të një shërbimi cilësor përmes efikasitetit dhe integrimit operativ fitimprurës. Me mbi 20 vjet eksperiencë dhe mësim nga operatorët dhe menaxherët e hoteleve, kompania Eelectron njihet si një nga drejtuesit e KNX në tregun e hoteleve, ku shumë prej hoteleve cilësore mbështeten te sistemi smart KNX. Teknologjia e tij mundëson lidhjen qendrore dhe individuale si dhe kontrollin e moduleve individuale në sistemin e një ndërtese. Kështu, pronarët dhe investitorët, arkitektët, planifikuesit dhe inxhinierët elektrikë kanë siguri afatgjatë në projektet e tyre dhe në Shqipëri këtë e siguron vetëm Abiesse.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”15342″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Çfarë është sistemi smart KNX?

KNX është standardi botëror për Kontrollin e Shtëpive dhe Ndërtesave. Për të transferuar të dhënat e kontrollit në të gjithë komponentët e menaxhimit të ndërtesave, kërkohet një sistem që shmang problemet e pajisjeve të izoluara duke siguruar që të gjithë komponentët të komunikojnë përmes një gjuhe të përbashkët: me pak fjalë, një sistem siç është KNX Bus.
Pajisjet Bus mund të jenë sensorë ose aktivizues të nevojshëm për kontrollin e pajisjeve të menaxhimit të ndërtesave siç janë: ndriçimi, perdet / grilat, sistemet e sigurisë, menaxhimi i energjisë, ngrohja, ventilimi dhe sistemet e kondicionimit, sistemet e sinjalizimit dhe monitorimit, telekomandat, matësit, kontrollues audio / video, etj.
Të gjitha këto funksione mund të kontrollohen, monitorohen dhe sinjalizohen përmes një sistemi uniform, pa pasur nevojë për qendra shtesë kontrolli.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”15343″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”15347″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Duke përdorur një spektër të gjerë të zgjidhjeve të dedikuara, Eelectron ofron produkte që sigurojnë kursime të konsiderueshme të energjisë përmes një menaxhimi inteligjent të sistemeve të ndriçimit, ngrohjes dhe ftohjes, duke siguruar kthime të shpejta në investime dhe zbatim të përsosur të projekteve.

Instalimet e siguruara plotësisht KNX janë të mbrojtura si nga sulmet e kryera në distancë, ashtu edhe nga rreziku i ngatërrimit të mundshëm të sistemit Bus, që synojnë vjedhjen e informacioneve ose dërgimin e komandave të padëshiruara: pa pasur çelësat e nevojshëm kriptografikë, nuk është e mundur të deshifroni dhe përsërisni trafikun e të dhënave. Një menaxhim i sigurt i energjisë ofrohet gjithashtu përmes pajisjeve elektrike shtesë që zvogëlojnë ngarkesat e mëdha dhe reagojnë ndaj dështimeve të papritura.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”15344″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Disa nga punët e Abiesse në Shqipëri janë:

  • Hotel Plaza – Ambinetet e shërbimeve, baret, restorantet, salla mbledhjeve, eventeve, fitness, spa, parking, korridoret e dhomave: Kontroll i ndriçimit, kondicionimit, grila, touchscreen, matje të parametrave të kabinës elektrike, gjenerator, UPS, software monitorimi dhe komandimi etj;
  • Hotel Hilton – Ambientet e shërbimeve, restorant, bar, recepsion, salla mbledhjeve dhe konferencave: Kontroll ndriçimi, RGB, kondicionim, touchscreen;
  • Hotel Pro Credit, Prevalle: Aksesi në dhomë, kondicionim, ndriçim, software menaxhimi hoteli;
  • Grand Casino Tirane: Ndriçim, skenare, software komandimi;
  • Hotel Bolv: Aksesi në dhomë, kondicionim, ndriçim, software menaxhimi hoteli;
  • Si dhe shumë vila dhe apartamente të cilat përdorin sistemin smart KNX nga Eelectron.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”15345″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=PdkjW7uWYQw”][vc_column_text]Source: eelectron.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]