The C114 House

The C114 House / Postarch

The C114 House

Project name:
Typology:
Studio:
Architect:
Location:
Status:
Construction year:
Floor Area:
Floors:
Photography:
Collaborators:

The C114 House
Residential
Postarch
Fatlum Haliti, Maja Barlović, Menor Pajaziti
Pristina, Kosovo
Constructed
2010
250 m2
2
Atdhe Mulla

Shtepia C114 / Postarch

The C114 house is a semi-detached house located in the south-eastern suburban area of Pristina, the capital of Kosovo. It is a private house in a neighbourhood in a suburban residential area of the city.

Shtepia C114 / Postarch

The house is composed of different levels and includes: a basement, a kitchen, a dining room, a living room, three bedrooms and three bathrooms.

Shtepia C114 / Postarch

The main entrance is on the ground floor and is linked with the kitchen, the main hall, while it is wide open and also linked with the basement, which is converted partly into a wine cellar and part of it serves as a utility area. The wine cellar is conceived in a modern way, and its volumetric composition is simple and shaped with local wood; the floor is made of marble ceramics and walls have a brick covering. The wine cellar provides space for storing 750 bottles of wine in a constant temperature.

The powerful presence of the white colour in the kitchen and the walls is predominant in the entire interior of the house, where the white colour dominates the walls and most of the furniture that is used in the interior, while contrasting with the nuance of the natural colour of the oak wood.

Shtepia C114 / Postarch

From kitchen you may enter into the living room which is a half level up, and is the most special area of the interior, where all the wishes of the client are carefully incorporated, in order to create an area that is not overloaded and there is an easy access to the green yard and to all the three bedrooms, which are in the upper level of the house.

Stairs are located in the central part of the house, and while going up or down one may still have a view to the living and the dining room, which altogether makes a huge and beautiful open space. The handrails are made of glass as a transparent element that enables side views.

wine cellar
house winery

The main bedroom has a beautiful view to the green backyard, and it contains the utility corner (wardrobe) and a separate bathroom with shower. The walls are white, whereas 1/3 is covered with wood panels that create a more intimate and warmer atmosphere.

wine cellar plan
ground floor plan
first floor plan

post a comment

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial