Arkiva

SHAPE YOUR BOTTLES, GLASS EXPERIENCE

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Today we will bring on the spotlight a part of Pik Ark which we are very fond of! Experiences in craft techniques, in this case that of fusion glass.

Glassdesign.al, (glass processing craft studio) in collaboration with Pik.ark, realizes glass processing experience to create design products. In this experience glass bottles (wine, beer, etc.) will be used in a different perspective through creative techniques directed by the family of artistis, Dhiamandi.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Sot do ju risjellim në vëmëndjë një pjesë të Pik Ark, të cilën e kemi shumë përzemër! Eksperiencat në teknikat artizanale dhe në këtë rast  atë të qelqit!

Glassdesign.al, (studio artizanale  të përpunimit të qelqit) në bashkëpunim me Pik.ark, realizon eksperienca në perpunimin e qelqit per të krijuar produkte dizajni. Në këtë eksperiencë shishet e qelqit (verë, birrë etj), do të përdoren në një këndvështrim tjetër nëpërmjet teknikave kreative drejtuar nga familja e artisteve Dhiamandi.

 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”6360″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Glass bottles provide many creative opportunities, ranging from utilitarian products to artistic products used in our everyday life.

We aim that at the end of this short experience, the participants will perform their first exposure through creative process that concludes with the realisation of an object with a certain function, decided by the participants. We aim to cultivate the  sensitivity in general and in particular to the fusion technique as well as to the use of glass properties.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Shishet e qelqit ofrojnë shumë mundësi krijimi, duke filluar nga produkte utilitare si dhe ato artistike të cilat përdoren në përditshmërinë tonë.

Në përfundim të kesaj eksperience të shkurtër synohet që pjesëmarrësit të kenë kryer ekspozimin e parë me një proçes kreativ duke e konretizuar me realizimin e një objekti me një funksion të caktuar, të  zgjedhur nga vetë pjesëmarrësit. Do të kultivohet  ndjeshmëria në përgjithësi dhe në mënyrë të veçantë ndaj teknikes së shkrirjes si dhe të përdorimit të vetive të qelqit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6361″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

“Shape your bottles” experience will take place in three sessions : informative, creative and practice at the glass studio.
  1. 1. The informative session where everyone can participate and get to know more details about the workshop, what to expect from this experience, the schedule and the work that each participant will do.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Ekperienca ‘’SHAPE UR BOTTLES’’ zhvillohet në 3 pjesë, ate informuese, kompozitive dhe në fund  praktikë.

   1. Sesioni informues mbi workshopin, ku të gjithë mundet të marrin pjesë dhe të njihen më në detaje mbi organizimin, puna e cila do të realizohet dhe cilat janë përfundimet e pritshme.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6362″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

   1. The Creative Session. Based on the bottles you will bring, we will conceive the objects that we will create from these bottles, naturally under the help and counseling of professionals in the atelier. One of the most beautiful things that glass represents is the surprise element that will incite your creativity at all stages of the workshop. The creative process involves the concept creation and drawing of the composition for  the utilitarian product that we aim to create. During  the conception of the composition, elements such as color, material opacity, shape of the bottle and the “spirit” of the drawing will be taken in consideration. The “fusion” technique and your fantasy will give the bottles another use! For each of the participants, we will create  2-3 objects taking one of them as a souvenir.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

   1. Sesioni krijues. Në bazë të shisheve, që ju vetë do të sillni do të konceptojmë objektet të cilat do të realizojmë, natyrisht nën ndihmën dhe këshillimin e profesionistëve në atelier. Një nga gjërat më të bukura që qelqi paraqet është elementi i surprizës, i cili do ngacmojë krijmtarinë tuaj në të gjitha fazat e workshopit. Gjatë procesit kreativ përfshjihet ideimin si dhe vizatimin e kompozimit të një produkti utilitar. Në konceptimin e kompozimit duhet të merren në konsideratë ngjyra, opaciteti i materialit (qelqit) dhe “fryma” e vizatimit. Teknika “fusion” (pjekjes)  dhe fantazia juaj do i  japi shisheve një tjetër përdorimin! Për cilindo nga pjesëmarrësit do të realizohen 2- 3 objekte duke marrë si suvenir njërin prej tyre.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6370″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6374″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6366″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6375″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]3.Practice session at the atelier. After the creation of the concept, we enter the most fun part of this workshop: classrooms at the atelier putting into practice the information on the glass and the technique that will use to make our creations from the bottles.

Participants will at the end of experiences ” SHAPE UR BOTTLES ” will create an object of everyday use (light, plates, mirror, etc.) with no restriction in dimension, having as main material the remaining glass bottles, by reusing the different bottles such as beers, water, soft drinks etc. Each participant will carry out these works with the fusing technique in an oven at 720 C[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]3.Sesioni i praktikës. Mbas krijimit të konceptit vjen pjesa më argëtuese e këtij workshopi. Klasat në punishte, duke vënë në praktikë informacionin mbi qelqin dhe teknikën e cila do të përdoret për realizimin e krijimeve.

Pjesëmarrësit do të realizojë në fund të eksperiencës ‘’SHAPE YOUR BOTTLES’’ një objekt të përdorimit të përditshëm (ndriçues, pjata, pasqyrë, etj) më përmasa të lira duke pasur si material kryesor shishet  e mbetura të qelqit, duke ri-përdorur lloje të ndryshme të shisheve si birra, uji, pijet joalkoolike etj. Secili pjesëmarrës, do të realizojë këto punime me tekniken fusing ( pjekje ) në një furrë në temperaturë 720 C[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6372″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6364″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/lcIyAdGfo90″ title=”GLASS EXPERIENCE”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]The  first session will take place, this Wednesday, 05 June, at 18:30 hrs, at A Bi Esse studio ndricimi, as shown in the map!

Session I parë është këtë të mërkurë, më datë 5 qershor në orën 18:30. Vendi pranë rrethrrotullimit të Zogu të zi, Studio Ndriçimi, si në hartën më poshtë.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment