Salt Bar – Restaurant

Salt Bar – Restaurant

Project name:
Typology:
Studio:
Architect:
Location:
Status:
Construction year:
Floor Area:
Floors:
Photography:
Collaborators:

Salt Bar – Restaurant
Restobar
ArchiMED S.P.S
Mikael Drita
Bllok, Tirane
Constructed
2017
644 m²
2
Xhorxh Baxhaku
Ing. Spiro Drita, Ark.Akid Fani, Mikael Drita, Novacolor, ITE group, Arredo Fab, A BI ESSE studio ndricimi, Brunes, Almeco, (m-Technologie)

Salt’s project came as a desire to change the old restaurant environment.

The demands for a transparent and communicative environment between the spaces and the outdoor space were finalized in the creation of a “glass cube” that incorporated in it the atrium of the previous building.

The main challenge posed by this solution was a suitable environment for all seasons, especially during the summer  where this box of glass could affect the comfort of the environment, so a big attention was paid to the glass production technology, and the heating / cooling system too.

The main connecting element of the spaces is the counter, which is elevated to the second floor hight, giving the main focus and adding value beyond its main function.

Earth colors, intense colors, warm lighting, contrasting materials, in harmony with each other, along with the elements of nature, make this building one of the favorite restaurants / bars to socialize.

about ArchiMED S.P.S

ArchiMED S.P.S Studio is an engineering studio that operates in the Research-Consultancy, Design and Supervision Service of mechanical plants for civil, social-cultural, administrative, industrial, hospital and category-specific facilities.

post a comment