Arkiva

Reconceptualizing of Brighton Seafront

[vc_row][vc_column][ult_content_box bg_color=”#f7f7f7″ box_shadow=”horizontal:px|vertical:px|blur:px|spread:px|style:none|” hover_box_shadow=”horizontal:px|vertical:px|blur:px|spread:px|style:none|”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″ offset=”vc_col-xs-6″][vc_separator][vc_column_text]Emri i projektit:
Tipologjia:
Studio:
Arkitekt:
Vendndodhja:
Statusi:
Viti i ndërtimit:
Sipërfaqja:
Kate:
Fotografia:
Konsulentë:
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″ offset=”vc_col-xs-6″][vc_separator][vc_column_text]Rikonceptimi i bregdetit Brighton
Dizajn peizazhi, qëndrueshmëri bregdetare
Holta Deda
Holta Deda
Brighton, Londër, MB
Projekt studimor
2019-2020
– m2


Enrico Evangelisti, Inigo Cornago Bonal, Kristof Fatsar[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/ult_content_box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14961″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Brighton përfaqëson një peizazh tepër të ndërlikuar dhe dinamik brenda një zone të dendur urbane përgjatë bregdetit. Ndërtesat karakteristike përgjatë bregdetit paraqesin gjurmë të së kaluarës dhe krijojnë një sërë tiparesh arkitektonike të ndërthurura me ndërtesat bashkëkohore.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14949″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Shembujt kryesorë të këtyre tipareve janë Pallati Brighton – Pier, hekurudha elektrike e Volk, tarraca Madeira, rruga Madeira. Të gjithë këta element unik urban organizojnë, në periudha të ndryshme të vitit, një gamë të gjerë aktivitetesh kulturore dhe janë jetike për ekonominë e qytetit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14950″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Brighton është gjithashtu një qytet në rrezik. Ai duhet të mbrohet kundër ndryshimeve klimatike, siç janë stuhitë detare (duke shkaktuar lagështirën dhe erozionin e tokës) dhe lëvizjes së madhe të popullsisë midis sezoneve të ndryshme. Ndryshimi i klimës paralajmëron për një rritje të nivelit të ujit nga baticat në 50-100 vitet e ardhshme prej rreth 30-50 cm. Këto ndryshime në nivelin e detit do të kenë një efekt domethënës në qytet dhe aftësinë e tij për të ofruar ngjarje sociale dhe ekonomike në të ardhmen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14954″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Rikonceptimi i bregdetit Brighton do të ketë një impakt pozitiv të rëndësishëm në ruajtjen e forcës kulturore dhe ekonomike të qytetit, me ndikim të drejtpërdrejtë në standardin e jetesës së banorëve dhe aktivitetin turistik në qytet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14957″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14956″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14955″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ideja e propozuar bazohet në mbrojtjen dhe forcimin e zonës bregdetare duke kombinuar infrastrukturën gri dhe jeshile me teknikën e gurit Rip Rap, në zonën midis plazhit dhe hekurudhës elektrike.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”14959″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”14962″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14963″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Këta gurë kombinohen me bimësi vendase efektive që shërbejnë jo vetëm si tipare tërheqëse, por edhe si elementë të rëndësishëm të hapësirës publike. Shtimi i sipërfaqeve të gjelbra me shkurre, aty ku është e mundur, kontribuon në cilësinë e zonës, veçanërisht bimët, siç është tarraca e Madeira, duke krijuar një tarracë të gjelbër me një pasazh kalimi për këmbësorët.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14962″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_single_image image=”14960″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]rreth HOLTA DEDA[/vc_column_text][vc_column_text]

  • Planifikues Urban / Arkitekte Peizazhi;
  • Studente pasuniversitare në Universitetin Kingston në Londër ( MA për peizazh dhe urbanistikë);
  • Një përvojë unike në peizazh, dizajn urban dhe arkitekturë në Mbretërinë e Bashkuar dhe jashtë saj, përfshirë projekte të rëndësishme me zgjidhje kreative në projektim dhe një qasje “në punën në grup” që siguron cilësi dhe rezultate të shkëlqyera.
  • Përvojë në gamën e gjerë të konkurseve ndërkombëtare mbi projektet zhvillimore, projekte banimi, akomodimi dhe projekte të tjera në Tiranë dhe në të gjithë Shqipërinë, si menaxhere projekti, mbikëqyrëse terreni, arkitekte kryesore dhe urbaniste.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment