Arkiva

Resin Technology

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Kohët e fundit po shikojmë që termi “rezinë” po përdoret gjerësisht jo vetëm në lidhje me projektet e interierit, por edhe në produkte, dekor etj.

Resin Technology është e fokusuar në produktet e rezinës, në projektet arkitektonike dhe për këtë do të donim të informoheshim pak më shumë në këtë intervistë.[/vc_column_text][vc_column_text]

Çfarë është rezina?

Rezina është një substancë me veti shumë të mira fizike, kimike dhe mekanike të cilën mund ta ndajmë në 2 kategori kryesore që janë: rezinat me origjinë bimore dhe rezinat sintetike ose në terma më të thjeshtë janë rezinat që prodhohen në fabrikë.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”13728″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sa lloje rezine ka? Në cilat ambiente mundet ti përdorim dhe cilat janë avantazhet  kryesore?

Rezina gjen përdorim në çdo ambjent, që do të thotë që nuk ka kufizime për sa i përket përdorimit. Avantazhi kryesor i rezinës është realizimi i një sipërfaqe pa fuga, gjë që përkthehet në një dysheme antibakteriale e cila zë përdorim të gjerë në industrinë ushqimore dhe shëndetësore, aty ku higjena është kushti kryesor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13725″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ka limite në përdorim e saj? Brenda apo jashtë? Përdoret në tualete dhe ambiente me lagështi?

Rezina mund të përdoret në çdo ambient i cili plotëson kushtet teknike.
Përdorimi i rezinës në tualete është një trend i kohëve të fundit i cili po gjen përdorim të gjerë.
Për sa i përket ambienteve me lagështi, rezina nuk përbën asnjë problem në rastet kur lagështia vjen nga sipër, por në rastet kur lagështia vjen nga poshtë (nën rezinë). Edhe në rastet e tualeteve, rezina është një zgjidhje shumë e mirë dhe nuk ka asnjë problem nga lagështia që i vjen nga sipër, por vetëm poshtë saj.
Një shembull më i thjeshtë janë pishinat me rezinë të cilat nuk kanë probleme.
Nuk ka asnjë limit për sa i përket aplikimit brenda apo jashtë, thjesht duhet zgjedhur materiali i duhur në rastet kur kemi aplikim në ambientet e jashtme.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13730″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cilat janë ambientet më të përshtatshme për rezinën?

Siç e thamë dhe më sipër, rezina gjen përdorim në çdo ambient, duke filluar që nga ambientet që e kanë kusht Teknik deri në ambientet që kërkojnë diçka estetike, siç janë së fundmi bar-restoranet, showroomet, ambiente banimi, etj[/vc_column_text][vc_column_text]

A është rezina një material ekologjik? Ndikon në shëndetin e njeriut?

Gjatë procesit të tharjes, rezinat çlirojnë kimikate të cilat janë të dëmshme nëse nuk  merren masat e duhura mbrojtëse.
Në momentin që rezina thahet 100 % nuk përbën asnjë problem për shëndetin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13727″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cilat janë gamat e teksturave dhe ngjyrave?

Ngjyrat dhe teksturat janë të pafundme.
Rezina është një material me të cilin mund të realizosh çdo formë dhe çdo teksturë të mundshme, thjesht duhet një mendje kreative.[/vc_column_text][vc_column_text]

Cila është arsyeja që arkitektët e preferojnë rezinën?

Rezina, si një risi e kohëve të fundit në Shqipëri, po zë përdorim të gjerë gati në çdo projekt arkitektonik.
Me tendencën e kohëve të fundit, ku arkitektët tentojnë të nxjerrin në pah pjesët e padukshme të një godinë siç janë: hekuri, betoni dhe druri, në rastet ku arkitekti nuk mund të nxjerri materialet origjinale, ateherë rezina është një alternativë shumë e mirë për të zëvëndësuar materialet e mësipërme.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13726″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Si varion çmimi dhe cilat karakteristika të rezinës ndikojnë në çmim?

Rezina ka një diapazon shumë të gjerë çmimi që fillon nga 10 euro/m2 deri në 40 euro/m2.
Ky ndryshim kaq i madh çmimi varet nga dy faktorë: tipi rezinës si edhe gjendja e sipërfaqes mbi të cilën do të aplikohet rezina.[/vc_column_text][vc_column_text]

Cili është një projekt që ju veçoni nga ata të realizuar me rezinë ?

Ka shumë projekte të cilat mund ti veçoj, por unë personalisht kam një pëlqim tepër të madh për një showroom elektroshtepiakësh në Tiranë (SMEG).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13732″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ku mundet t’ju gjejmë?

Te rruga “Kavajës”, kompleksi “Delijorgji” , përballë me “Condor Center”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment