Arkiva

Upper Qeparo revitalisation

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Projekt nga Klaudio ÇURMAKU & Kristi NAÇO

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Abstrakt

[/vc_column_text][vc_column_text]

Ky projekt konsiston në një propozim të ripërdorimit të një fshati bregdetar të braktisur në jug të Shqipërisë duke ndryshuar funksionet e tij duke i kthyer ato në zhvillime turistike, duke ruajtur sa më shumë karakterin individual.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”7375″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Plani ekonomik i referohet Programit të Menaxhimit Urban të projektit TU Berlin “Modele të Qëndrueshme të Ruajtjes dhe Rijetëzimin të Trashëgimisë”. Një Propozim për fshatrat Historike të Vuno dhe Qeparo, Shqipëri “duke u përqendruar projektin vetëm në Qeparo.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7365″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”7364″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7365″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”7367″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7368″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kemi  propozuar një sistem dypalësh  i përbërë nga dy njësi të lidhura: (1) një entitet fitimprurës, Korporata e  Fshatit, e ngarkuar me gjenerimin e kapitalit financiar përmes një Trustet të tokës dhe një biznesi lokal, Hoteli i Fshatit dhe (2) një  entiteti jo-fitimprues , Laboratori i Konservimit të Fshatit, i ngarkuar me kryerjen e punës së konservimit.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7375″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7358″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ndërhyrja fokusohet në tre zona, qendra e fshatit ku është propozuar restaurimi dhe adaptimi i disa ndërtesave që formojnë sheshin kryesor dhe dy Hoteleve të Fshatit, të cilat janë përzgjedhur në kushte të caktuara siç janë:

– distanca të arsyeshme ndërmjet njëri-tjetrit
– aktualisht të pabanuara
– në gjendje të mirë
– kanë një pamje e bukur drejt maleve dhe detit
– distancë e shkurtër nga qendra e fshatit[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7357″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7354″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7356″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7352″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7361″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”7378,7377,7376,7375,7374,7373,7372,7371,7370,7369,7368,7367,7366,7365,7364,7363,7362,7361,7360,7359,7358,7357,7356,7355,7354,7353,7352″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment