Angel Beauty Salon

Angel Beauty Salon

Project name:
Typology:
Studio:
Architect:
Location:
Status:
Construction year:
Floor Area:
Floors:
Photography:
Collaborators:

Angel Beauty Salon
Beauty Salon Interiors
Molos Group
Molos Group
Prishtina, Kosovo
Constructed
2019
– m2


Kosovo-based design firm Molos Group created a contemporary, yet raw, beauty salon following its brand identity and theme of ‘angel’. Located in Prishtina, the salon is tastefully decorated with elements referencing wings and feathers, resulting in elegant interiors. The space was reconstructed from an old house and storage space, into a practical working space that hosts a variety of beauty services, including spaces for training and workshops.

Molos Group used a natural material palette, that includes rustic wood, natural stone, metal and lots of greenery. From the outside, the facade is made out of glass bricks, which gives a beautiful visual effect that creates magnificent refraction inside, but also distorts shapes, light and colors from the outside. From the outside, the salon greets guests with an elegant,  four meter tall door, followed by a console reception, built from 200-year-old barn wood, which is supported by a massive natural stone.

Golden hand-made feathers hang from the entrance’s high ceiling, creating beautiful reflections and shadows. The main waiting area has a minimal aesthetic, all in soft blush pink, with a natural stone base for the crystal-clear seats. Upon entering, guests discover soft pastel colors and elegant arched doorways that lead them inside a gold rose space. The main staircase hall contrasts with the unique rail, all in white, that divides the space with patterns and art.

The glass curtain behind the pedicure area is built with around 4,000 empty nail polish bottles, curving around to provide natural light and also privacy. It curves around the custom designed seats, accompanied by handmade stone sinks. The hair and make-up area has a unique vibe, with wall mirrors in irregular shapes that are linked together to create a visual representation of wings. The standing mirrors also mimic the shape of wings, which are supported by different shapes of natural untouched pieces of stone, and completed with a golden rose drawer on the side.

The hair area is separated with custom-made dividers that are made of hairdresser scissors. The stairs in the hair and makeup area are built around the tree, starting with 3 steps that are engraved in a natural stone, and continues with an elegantly curved stair built by wood and metal. As guests climb the stairs, they see the unique shapes of the window blinds, visualizing the opening and closing of the wings. The sinks in different bathrooms were all left in the natural form that they have been found in nature, only polished on the top.

post a comment