Arkiva

“Prishtina PARK-ing” – archiEDU

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Gjatë javës së kaluar, më 13 shkurt 2020 në Shkup, 2 ditë mbas SHARE Tirana 2020, u mbajt konferenca ndërkombëtare e arkitekturës dhe ndërtimtarisë “SHARE Skopje 2020”, ku u nda dhe çmimi “Future Projects Awards 2020” për projektet e parealizuara, me fitues studio  “archiEDU”. Kjo ishte studioja e vetme nga Kosova qe u përzgjodh midis kandidatëve të tjerë me dy projekte, të cilat u prezantuan para një jurie ndërkombëtare. “archiEDU” arriti të rrëmbejë çmimin e parë të SHARE Future Projects Awards Skopje 2020, me projektin “Prishtina PARK-ing”.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”10530″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”10531″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Projekti PRISHTINA PARK-ing është një park dhe parkim nëntokësor në qendër të Prishtinës, Kosovë, në rrugën “Xhorxh Bush”, në hapësirën mes Fakultetit Filologjik dhe Katedrales.

Qasja e projektimit dhe qëllimi kryesor i projektit, është të krijojë një hapësirë kualitative publike, e cila përmban në vete një sërë aktivitetesh e funksionesh për të gjithë vizitorët e të gjitha moshave nga 0 – 65+ vjeç.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10533″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”10532″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Gjatë projektimit, i është kushtuar vëmendje e veçantë ndërlidhjës së parkut më parkimin nëntokësor, duke i dhënë parkimit atribute shtesë dhe aspekte jo të zakonshme të përjetimit – pra duke inkorporuar gjelbrimin brenda në parkim, duke lejuar ndriçimin dhe ventilimin natyror të depërtojë deri në katin e fundit të parkingut, rrjedhimisht dukë i bërë këto hapësira shumë më të qëndrueshme dhe më cilësore – përtej funksionit primar si parkim nëntokësor për automjetet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10536″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”10534″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”10535″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_column_text]Source: ndertimi.info[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]