Arkiva

Pergola – Bioclimatic Systems

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Çfarë është një pergola?

Pergola është një strukturë e jashtme e përbërë nga kolona që mbështesin një strehë në formë rrjete. Ato mund të jenë të veçuara ose të bashkangjitura me banesën. Zakonisht, pergolat janë struktura të mëdha në çdo dimension (lartësi, gjerësi dhe gjatësi).
Origjina e fjalës është nga Latinishtja e vonë, duke i’u referuar një historie projektimi. Termi anglisht gjithashtu u huazua nga Italishtja. Dizajni tradicionl i pergolas daton që nga Rilindja Italiane. Gjithsesi në ditët e sotme, termi pergola është e përdorur gjerësisht dhe përfaqëson një strukturë druri hijëzuese. Pergolat janë cilësuar nga Shoqata e Profesionistëve të Peizazhit (NALP) si trendi i 2019-s.

Pergolat Bioklimatike janë fjala e fundit e strukturave hijëzuese. Pergolat bioklimatike ofrojnë mbrojtje dhe optimizojnë hapësirën duke lejuar përshtatjen me diellin, për të krijuar ventilimin e duhur kur është shumë nxehtë ose gjithashtu për të hijëzuar ndaj elementeve ekstreme (shiu, bora, era).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Alumil ofron një gamë të gjerë struktura pergloash në dizajn minimal, modern dhe tradicional.
Gjithashtu Pergolat bioklimatike krijojnë  një hapësirë ekstremisht komforte.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13559″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13560″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]SMARTIA PG120P MYKONOS Pergola Bioklimatike

Sistem Pergola me fletë (louver) të rrotullueshme për të rregjistruar hijëzimin nga rrezet e diellit si edhe mbrojtje totale nga shiu.
Sistem ideal për të transformuar një ambient të hapur në një ambient komod dhe të këndshëm për të jetuar.
MYKONOS shfrytëzon teknologjinë bioklimatike dhe garanton kushte jetese të kontrolluara.
Ofron struktura minimale dhe elegant me dimensione deri 6,2m x 4,5 m.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13476″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

SMARTIA PG160P Santorini, një sistem për pergola cilësore bioklimatike.

Karakterizohet nga qëndrueshmëria e lartë dhe risitë që përfshin, duke ofruar zgjidhje ideale ndaj hijëzimit për aplikimet ne natyre.
Mund te konsiderohet si sistemi i vetëm pjergull që mund të mbulojë një tipologji të lirë (pa montim në mur) një sipërfaqe deri në 50 m2 me vetëm katër kolona.
Sipërfaqja e mundshme e mbuluar mund të dyfishohet madje duke shtuar vetëm dy kolona të tjera pa ndikuar në modelimin elegant dhe minimal të pjergullës.
Lidhjet rrotulluese për mbrojtjen nga drita  dhe mbrojtjen nga kushtet e motit të keq, si dhe diversiteti i  pajisjeve në dispozicion, pasqyrojnë filozofinë bioklimatike të sistemit dhe garantojnë kushte të shkëlqyera të jetesës gjatë gjithë vitit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13477″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_single_image image=”13478″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_single_image image=”13479″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

SMARTIA PG120F Sistem Fiks Pergola

Një sistem komplet pergola me fletë(louver) fikse për hijëzim të përshtatshëm.
Thekson pamjen estetike te ambientit perreth.
Game e gjerë zgjidhjesh elegante.
Konstruksioni i  fuqishëm siguron qëndrueshmëri gjithë jetës kërkesë për mirëmbajtje.
Kategorizohen në katër  modele kryesore:

CRETA – Epitoma e minimalizmit
CORFU –Propozim moderni  jashtëzakonshëm
NAXOS – Dizajn tradicional me vlerë dhe pa kohë
KOS  Dizajn I jashtëzakonshem plotësisht I mbyllur me ujë.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment