Arkiva

PIERRE CARDIN HOME: The role of colors in fabric sofas

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Pëlhura në divane, përmes ngjyrave dhe modeleve, jep një kontribut të rëndësishëm në estetikën përfundimtare të divanit, e cila nga ana tjetër ndikon në mjedisin në të cilin ndodhet. Ngjyra është një aspekt themelor i jetës sonë, ne jemi zhytur në të dhe, pa e kuptuar, ndikohemi nga ajo.
Ngjyrat janë manifestim i rëndësishëm i dritës dhe transmetojnë në heshtje ndjesi vizuale dhe emocione, duke ndikuar gjithashtu në mënyrën se si ne perceptojmë hapësirën. Pikërisht për shkak të energjive që ato transmetojnë dhe toneve të tyre të pafundme, secila ngjyrë individuale është më e përshtatshme se tjetra për një dhomë të caktuar dhe për një funksion specifik.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”15359″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Rëndësia e ngjyrave për mirëqenien tonë fizike dhe psikologjike

Për të dhënë disa shembuj të karakteristikave të ngjyrave: e verdha ka një ndikim stimulues dhe energjik, jeshilja ofron siguri dhe qetësi, portokallia ndihmon në përqendrimin, etj.. Përmendim këtu divanin NEWTON nga Pierre Cardin Home. Në dhomën e ndenjes, duke qenë një dhomë shumë e frekuentuar, ju mund të luani me ngjyrat siç ju pëlqen. E rëndësishme është që të sigurohet një ambient mikpritës për ata që e përdorin atë.

Në zonën e ndenjes mund të përdorim ngjyra të tilla si e verdha (e gjallë dhe stimuluese) ose ngjyra të errëta si gri, ngjyrë qymyri dhe të zezë, pasqyrim i tendencave moderne, ngjyra të cilat nuk rekomandohen në dhomën e gjumit, ku preferohet jeshile, rozë ose jargavan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”15360″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pëlhura në divane: kombinoni ngjyrën me pjesën tjetër të dhomës së ndenjes

  • Ngjyrat e lehta vizualisht e zgjerojnë perceptimin e hapësirës ndërsa ngjyrat e errëta e bëjnë atë më të vogël.
  • Një ngjyrë e lehtë pranë një të errëte duket më e çelur se sa është në të vërtetë dhe e njëjta gjë vlen dhe për ngjyrat e errëta.
  • Ngjyrat e buta japin ndjesi freskie. Ideale për zonat më private të shtëpisë, dhomën e gjumit dhe studimit.
  • Ngjyrat e ndritshme në dhomat e mëdha mund të japin ndjesi intensive, më e mira do ishte të zgjidhni ngjyra të ndritshme për mobiljet në ambiente të jashtme.
  • Ngjyrat e lehta ndihmojnë në ndriçimin e mjedisit. Rekomandohen për dhoma të vogla ku dëshironi të theksoni idenë e hapësirës.
  • Në hapësira të vogla, përdorimi i së njëjtës ngjyrë në tone të ndryshme mund të ndihmojë për t’i dhënë mjedisit vazhdimësi dhe gjerësi.
  • Kontrastet midis ngjyrave të ndryshme mund të krijojnë efekte vizuale të këndshme, ju mund të luani me mobiljet, dyshemenë dhe muret.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”15361″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_column_text]Source: doimosalotti.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]