Arkiva

Noctambule Flos

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Noctambule nga Flos: bufi i natës ose zbuluesi.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”10152″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kryesisht i padukshëm gjatë ditës, por shfaqet magjepsës gjatë natës: Analogjia është e përshtatshme. Koleksioni i ri i ndriçuesve nga Konstantin Grcic është bërë nga module xhami të përpunuara, të cilët janë transparent dhe për këtë arsye duken pothuajse joekzistent gjatë ditës. Por, kur ata ndizen në errësirë, shndërrohen në ndriçues të mahnitshëm, plot dritë.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10154″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Modulet cilindrike të qelqit përcaktojnë gramatikën themelore të koleksionit. Moduli bazë është një fener. Disa module të vendosur së bashku mbi njëri-tjetrin krijojnë një kolonë të lehtë, ose llambadar të varur brenda një pusi shkallësh. Elementët shtesë si një kupolë qelqi ose struktura xhami në formë koni, i rrisin estetiken ndriçuesit siç është ndriçuesi i tokës ose një ndriçues tavani.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10153″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Source: flos.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]