Arkiva

The Best Colors to Soothe Anxiety & Promote Wellness

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Cilat janë ngjyrat më të mira për zbutjen e ankthit dhe rritjen e mirëqënies?  Shkencëtarët dhe artistët prej kohësh besojnë se ngjyra mund të ndikojë në mënyrë dramatike në humorin , ndjenjat dhe sjelljen tonë. Ngjyra të caktuara ndikojnë në rritje të presionit të gjakut, stresit dhe rëndesës së syve. Preferencat e ngjyrave kanë gjithashtu ndikim në objektet që njerëzit zgjedhin të blejnë, rrobat që ata veshin dhe mënyrën e dekorimit të ambienteve të tyre. Ngjyra është një mjet i fuqishëm komunikimi dhe mund të përdoret për të ndikuar në emocione dhe madje edhe në vendimet që marrim. Njerëzit shpesh zgjedhin objekte me ngjyra që ngjallin ndjenja të caktuara, të tilla si lyerja e një dhome me një ngjyrë të butë për të krijuar një humor të qetë. Le të flasim për psikologjinë e ngjyrave duke prezantuar pesë prej tyre që ndihmojnë në rritjen  e mirëqenies tonë mendore, duke na lënë më pak të mërzitur dhe të shqetësuar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ngjyra në nuancat e ujit

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14445″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kjo ngjyrë e gjelbërt, e hijëzuar, ka të bëjë me ekuilibrin dhe harmoninë. Në një këndvështrim më të gjerë ajo është ngjyra e rritjes, ngjyra e natyrës, përtëritja dhe rilindja. Kjo ngjyrë rinovon dhe rikthen energjinë e shteruar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ngjyra e kamomilit

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14446″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kamomili, një hije më e ngrohtë e të verdhës, është një ngjyrë Optimiste dhe Pozitive që shton pasurinë dhe ngrohtësinë – ndriçon dhe rrit gjërat e tjera përreth tij. Kjo është një ngjyrë e shoqëruar me bollëk dhe prosperitet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ngjyra e akullit

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14447″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bluja e akullit frymëzon njohuri, gjendje shpirtërore dhe një kuptim të thellë të vetvetes dhe shpirtit. Bluja është një ngjyrë e shoqëruar me qetësi dhe besim, mirëkuptim dhe ndriçim.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ngjyra e jargavanit

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14448″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ky tonalitet midis jargavanit dhe trëndafilit promovon qetësinë dhe paqen. Jargavani është në të njëjtën kohë femëror dhe romantik, i dashur dhe intim, i menduar dhe i kujdesshëm. Hijet e trëndafilit mund të ngjallin ndjenja të dhembshurisë, edukimit dhe dashurisë.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ngjyra në nuancat e resë së shiut

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14449″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kjo është ngjyra e intuitës dhe perceptimit edhe mund të promovojë përqendrim të thellë gjatë kohës së meditimit, duke ju ndihmuar të arrini nivele më të thella të vetëdijes.

Pesë ngjyrat për zbutjen e ankthit dhe rritjen e mirëqënies kanë një këndvështrim optimist, i cili qetëson shqisat dhe ngjall ndjenjat e gëzimit, qetësisë dhe lehtësisë.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment