Arkiva

New residential building by Stefano Boeri Architetti

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Ndërtesa është vendosur në një parcelë të ngushtë dhe të gjatë në rrugën Ibrahim Rugova, e cila përballet me bulevardin kryesor me fasadën e saj më të vogël, por që hapet plotësisht me fasadën e saj më të gjatë drejt një hapësirë të gjerë publike, brenda një strukture urbane që e lidh drejtpërdrejt me ndërtesën tjetër publike të dukshme në zonë.

“Vëllimi është dizajnuar me shumë kuba të mbivendosur: njësi të ndryshme banimi të grumbulluara vertikalisht dhe disi të harmonizuara në mënyrë që t’i japin apartamentit një lozhë ose një ballkon të paktën. Kjo zgjidhje arkitekturore gjithashtu i jep çdo njësie një perceptim të ndryshëm vizual mbi Tiranën. Bodrumi është plotësisht i hapur për qytetin dhe mirëpret aktivitete të ndryshme tregtare dhe argëtuese që forcojnë lidhjen e ndërtesës me kontekstin urban ” specifikon Francesca Cesa Bianchi, Drejtor i Projekteve në Stefano Boeri Architetti.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”10027″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10030″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10029″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Source: archilovers.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]