Arkiva

HIGHLIGHT: ALEJANDRO STICOTTI

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Alejandro Sticotti

Alejandro Sticotti është një arkitekt argjentinas.
Ai themeloi studion e tij në Buenos Aires në vitin 1985. Projektet e tij përfshijnë të gjitha fazat, nga dizajni deri në prodhim. Vihet re një prani e fuqishme e natyrales, e papërpunuar dhe autentike e përfaqësuar në materialet dhe tekstilet. Arkiteki ndjek të gjithë procesin. Artizanati për të është një mënyrë për të kërkuar një rezultat estetik.
Ai bashkpunon gjithashtu me gruan e tij Mercedez Hernaes dhe arkitektin Nicolas Tovo.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14154″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Guadalajara house, Mexico

Arkitekti argjentinas Alejandro Sticotti organizoi hapësirën midis pemëve në një sallë pritjeje dhe zonë ngrënieje.
“Ne kemi vizituar zonën disa herë dhe kemi studiuar se si banesat përreth saj silleshin për të kuptuar territorin dhe klimën dhe arritëm në përfundimin se është klimë e ngrohtë në pjesën më të madhe të vitit dhe ata preferojnë hapësirat e jashtme.
“Kjo është arsyeja pse galeria u mendua si një element kryesor në këtë banesë.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14153″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Shtëpia e pushimit e Alejandro Sticotti në Uruguai

Sticotti projektoi shtëpinë në Le Pedrera, një fshat në Bregun Atlantik, në Rocha të Uruguajit.
Materialet kryesore të përdorura janë druri i vjetëruar dhe betoni, të cilat janë në harmoni me mjedisin.
Sticotti me shaka thotë: ‘Është e vështire të thuash që projekti ka mbaruar, kur je vetë arkitekti i shtëpisë tënde’[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14155″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mercedez Hernaez dhe Alejandro Sticotti, Shtëpia dhe Studioja, në Olivos & Palermo, Buenos Aires.

Banesa është plot me objekte që tregojnë histori,ngjarje.Mercedez u referohet sendeve artizanale të blera në udhëtime të ndryshme në Argjentinën e Veriut, fotografive të nënshkruara nga miqtë dhe librave që ngjallin kujtime të kohërave të kaluara – si “thesare të jetës së përditshme”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14156″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Alejandro tregon për dashurinë e tij ndaj drurit, e cila shoqërohet me dobësinë për linja të pastra, të cilat karakterizojnë mobiljet që ai dizajnon dhe prodhon në lagjen e Palermos.  Dëshira e tyre me madhe është të zbulojë projekte të fshehura në një qytet në një gjendje të vazhdueshme ndryshimi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14157″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]‘Kur ndërton shtëpinë tënde, dëshiron të sigurohesh që përfshin gjithçka që na pëlqen. Sidoqoftë, me këtë unë pata rastin t’i kthej plotësisht idetë e mia në diçka aktuale. Është si blerja e një kostumi të bërë me porosi.’[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14158″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]