Arkiva

Flos Taccia – rediscovery of a classic design

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Njohja industriale e vëllezërve Castiglioni është e dukshme në këtë model, një shembull i pastër i mënyrës se si Achille dhe Pier Giacomo Castiglioni aplikuan një qasje minimaliste për rinovimin e objekteve të përditshme. Atyre shpesh u pëlqente të luanin me këndvështrime të ndryshme, dhe frymëzimi për Taccia-n vinte nga një ide e një llambe me kokë poshtë.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”8528″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Në modelin origjinal të vëllezërve Castiglioni, reflektori ikonik në formë tasi ishte i bërë prej plastike transparente. Kjo ide u hodh poshtë, sepse nxehtësia që lëshonte burimi i dritës inkandeshente deformoi materialin plastik. Prototipi u zhvillua dhe u prodhua më pas nga Flos në vitin 1962, me tasin e tij të famshëm të madh. Baza gjithashtu mbeti e njëjtë, ku përsëri i ngjan kolonës së një tempulli të lashtë Romak.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8617″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Duke qëndruar në një bazë të guximshme dhe dekorative, Taccia lëshon dritë të reflektuar përmes një difuzeri të madh qelqi me një reflektor konkav. Falë shpërndarësit rrotullues, drejtimi i dritës mund të përshatet lehtësisht. Taccia është një klasik tërheqës i dizajnit, pamja plot jetë dhe e këndshme e të cilit do të plotësojë çdo hapësirë të brendshme.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8618″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment