Arkiva

Ingo Maurer Zettel’z – Artful crowd of paper as light sources

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Padyshim që një nga dizajnerat më të famshëm gjerman është Ingo Maurer, i cili ka marrë herë pas here duartrokitje për veprat e tij fantastike, nga admiruesit e dizajnit në të gjithë botën, që nga viti 1966. Kështu që ndriçuesi Ingo Maurer Zettel’z i përket një prej koncepteve më të vlerësuara të ndriçimit të punës së dizajnerit nga Mynihu. Ai vjen në forma të ndryshme: Ingo Maurer Zettel‘z 5, Ingo Maurer Zettel´z 6, dhe disa modele te tjera me prodhime te kufizuara.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”8945″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Në pamje të parë, ndriçuesi i varur Ingo Maurer Zettel‘z 5, i krijuar në 1997, ju bën të fërkoni sytë. Ndriçuesi i pazakontë mban veshur një “fustan” shumë të veçantë: 31 fletë DIN A5 prej letre japoneze, të printuara me zgjuarsi dhe të rregulluara në mënyrë artificiale rreth burimit të dritës, i cili është i mbuluar nga një cilindër prej qelqi, dhe 49 fleta letre japoneze shtesë, kësaj here bosh, i japin ndriçuesit Ingo Maurer Zettel pamjen se tij karakteristike. Kështu, ju mund t’i jepni frymë mendimeve dhe fantazive tuaja dhe të shkruani ose pikturoni gjithçka që dëshironi. Më pas, dhoma juaj e ndenjes do të shkëlqejë në dritë si asnjë ambjent tjetër.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8946″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]I njejtë në ndikimin e tij vizual, Ingo Maurer Zettel´z 6 disi më i vogël, i krijuar në 1998, paraqitet gjithashtu si një rrëmbyes i shikimeve. Ndriçuesi i varur ofron 40 fletë të printuara dhe 40 fletë letre japoneze të pa printuara në format DIN A6. Për shkak të formës së tij të pazakontë, ky objekt interesant i dizajnit i shton vlerat dhomës së ndenjes dhe ngrënies, në një mënyrë që nuk është parë më parë dhe zhyt tavolinat e ngrënies dhe kafesë në ndriçim të plotë. Falë një llambe të dytë, Zettelz 6 ka intensitet të mjaftueshëm shkëlqimi për të vepruar si një ndriçim i përgjithshëm gjithashtu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8947″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bang Boom! Zettel’z, një prodhim special i kufizuar i vitit 2010, nga Ingo Maurer dhe skuadra e tij, është i pakrahasueshëm për sa i përket ekstravaganzës së këtij koleksioni. Ky ndriçues tërheqës krenohet me imazhe vizatimore ose fjalë në stilin e animuar. Thjesht duhet të përmbushësh detyrën gazmore për të rregulluar fletët sipas dëshirës tënde.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8948″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Zettel’z Munari, i projektuar nga Ingo Maurer dhe skuadra në 2018, është një prodhim i ri i kufizuar i Zettel’z 5. Me alfabetin e ilustruar nga Bruno Munari, është një ndriçues perfekt për dhomat e fëmijëve, për tu rrethuar nga krijimtaria dhe kurioziteti për të eksploruar gjuhën dhe mësimin. Sidoqoftë, me bukurinë e tij unike, ky prodhim i kufizuar është një kënaqësi për të gjitha moshat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8949″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Në Zettel’z Laughing Buddha, Ingo Maurer përsëri shpreh magjepsjen e tij me figurat kineze të porcelanit, të cilat ai gjithashtu i përdori për versione speciale të ndriçuesit Porca Miseria. Figurat e Budës duke qeshur, janë fotografuar në Mynih, për këtë prodhim të kufizuar prej 200 copash.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8950″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Source: light11.eu[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment