Arkiva

Flos Goldman Tavolo: reduced reinterpretation of a classic

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Ky dizajn i mirënjohur merr një kthesë teknologjike falë artistit Ron Gilad, i cili krijoi për Flos në vitin 2013, Goldman, për të krijuar një ndicues të bërë nga metakrilate të pastra dhe një kornizë alumini. Frymëzuar nga “llamba legjendare e bankierit”, Ron Gilad rikrijoi frymën e këtij stili përmes përdorimit të materialeve inovative dhe moderne në stilin e art deco.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8109″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8110″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Nëpunësit e bankave e përdorën këtë ndricues tavoline në shekullin XIX për të ndriçuar tavolinat e tyre. Goldman Tavolo tërheq gjithë vëmendjen me një bazë gjeometrike dhe një bosht pingul, të bërë prej bronzi ose nikeli, si dhe një profil të bërë nga metakrilati me ngjyrë jeshile ose ngjyrë tymi. Në këtë mënyrë, llamba e tavolinës nga Flos pasuron çdo tavolinë me një dhunti serioze dhe të sofistikuar. Kjo pasqyrohet edhe në emrin e këtij ndricuesi: Goldman Tavolo u emërua pas bankës famëkeqe të investimeve në New York.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8117″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Falë bashkëveprimit të modelit klasik, dizajnit delikat dhe teknologjisë moderne LED, Flos Goldman Tavolo pasuron çdo zyrë. Sidoqoftë, zona e ndriçimit e kësaj llambe gjithashtu vendos një bufe apo një komo në qendër të vëmendjes në dhomën e ndenjes ose dhomën e gjumit. Për më tepër, Goldman Tavolo LED mund të shërbejë gjithashtu si një dritë leximi elegante pranë një kolltuku dhe një divani.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8108″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]