Arkiva

Gaku Table Lamp by Nendo

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Gaku është një ndriçues që pasqyron zgjuarsinë dhe shpirtin lozonjar të krijuesit të tij, Oki Sato. Nuk ka rëndësi nëse dizajnon ndriçim, mobilje, teknologji, apo instalacione, studio Nendo gjithmonë anashkalon rregullat, duke e zhveshur produktin e dëshiruar në formën e tij bazike dhe më pas duke e ndërtuar atë përsëri në një mënyrë të zgjuar. Koncepti ndërveprues pas Gaku-t pasqyron kuriozitetin e thellë të Satos rreth objekteve dhe aftësinë e shkathtë për të imituar eksperiencat e përditshme.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”12969″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kur nis një projekt, Oki Sato synon të krijojë atë që nuk është krijuar kurrë më parë. “Unë dëshiroj të krijoj diçka për të cilën nuk mund të mendoj,” thotë drejtori i studios japoneze Nendo. “Nëse unë mund ta imagjinoj atë, atëherë është më pak emocionuese për mua.” Në përpjekjet për të sfiduar veten e tij, Sato ëndërron produkte dhe hapësira inovative në sektorë që shtyjnë kufijtë e dizajnit. Qasja e tij imagjinare ka çuar në krijimin e Gaku, një ndriçues i projektuar në mënyrë modulare për kompaninë italiane FLOS.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”12970″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Pesë pajisje shtesë – një tas, vazo, tas kryesor, mbajtëse librash dhe pasqyrë – zbukurojnë strukturën themelore të ndriçuesit duke e shndërruar atë në një objekt multifunksional.

Një kornizë në ngjyrë gri hiri – si dhe të bardhë – është komponenti i vetëm i pandryshueshëm në këtë dizajn që mund të kompozohet në mënyra të ndryshme. Brenda ose jashtë kornizës, pajisjet shtesë dhe aksesorët e ndriçimit mund të zgjidhen dhe vendosen sipas dëshirës . Gaku, që do të thotë “kornizë” në japonisht, paraqet një prezantim të shkurtër të personalitetit dhe nevojave të përdoruesit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”12971″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=hnbheu-NB6A”][vc_column_text]Source: usa.flos.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment