Arkiva

Belt Lighting System by Flos

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Pozicioni më i mirë se ku do të vendoset një burim drite është gjithmonë i papritur, gjithashtu edhe lidhja e tij me burimin elektrik. Duke ndjekur të njëjtën qasje si në ndriçuesit e tjerë të Flos si p.sh. ndriçuesi AIM, Belt (në shqip përkthehet Rrip) ofron fleksibilitet, kështu që natyra e tij është një ekuilibër midis të butës dhe të ngurtës. Elementi i butë është seksioni lidhës, ndërsa pjesa e ngurtë është burimi i dritës, shiriti i gjatë LED. Belt është një linjë ndriçimi që mund të përparojë pafund.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”12648″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Të gjithë elementët e këtij ndriçuesi janë bërë në mënyrë të njëtrajtshme nga rripa lëkure. Disa prej tyre mbajnë peshën e ndriçuesit, disa prej tyre përcjellin energjinë elektrike, dhe sigurisht që disa prej tyre krijojnë dritën.

Seksioni fillestar varet nga tavani, ose ngrihet nga muri ose dyshemeja, duke u fiksuar në tavan përmes tokëzës të rripit të parë të varur. Më pas prej andej fillon shiriti i dritës. Hapi i rradhës mund të jetë i fundit, ose mund të shtohet një seksion i ri gjithashtu, duke krijuar një sistem të pafund ndriçimi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”12644″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Dizajnuar nga Ronan dhe Erwan Bouroullec, numri i rripave të ndriçimit në një kompozim në hapësirë mund të rritet dhe forma e tyre mund të rrotullohet, të ngrihet ose të varet. Sigurisht që lëkura është një tipar kyç për ndriçuesin BELT, duke i dhënë atij njëfarë lirie, por edhe një ngurtësi të caktuar, që e bën linjën harmonike.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”12646″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_column_text]Source: bouroullec.com & flos.com[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”12645″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment