Arkiva

The right workspace lighting

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Zyrat, janë kthyer në shtëpitë tona të dyta, edhe pse kjo mundet të ndryshojë në vitet në vazhdim, pasi ashtu si ne evolojmë  paralelisht zhvillohen dhe hapësirat që ne përdorim.  Natyrisht për të qënë sa më produktivë në zyrë duhet të ndihemi komode në hapësirat e punës. Një nga elementet thelbësore për një zyrë  komode është dhe ndriçimi i duhur dhe ne do ju sjellim disa këshilla se cili është ndriçimi i duhur për zyrën tuaj.

Në vazhdim do ju sjellim disa këshilla praktike se çfarë duhet të keni parasysh për zyrat tuaja ose kur i projektoni ato për klientët tuaj.
Ndriçimi i duhur në zyrë ndikon si në humorin, përkushtimin ashtu dhe përmirësimin e performancën e punonjësve.

[/vc_column_text][vc_column_text]Mirëqënia e punonjësve ndikon drejtpërdrejt në performancën e kompanisë.

Një hapësirë zyre duhet të plotësojë disa kërkesa, të respektojë rregullat, të sigurojë një ambjent të rehatshëm, të sigurt dhe të shëndetshëm
Kualiteti i  dritës rrit cilësinë e të jetuarit në vendin e punës, motivimin dhe përqendrimin rrjedhimisht efikasitetit e punonjësve.
Ambienti i punës bëhet pjesë integrale e jetës, në gjendje që të tërheqë dhe nxjerrë në pah fuqinë dhe potencialin më të mirë të kompanisë[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13899″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Këshilla mbi ndriçimin e duhur për zyrën!

Mbani të njëjtin tonalitet të ngjyrave të dritës.
Duhet të krijoni gjithnjë balancë të dritës kur projektoni hapësirat e zyrës.
Zgjidhni drita me të njëjtën tonalitet ngjyrash ( jo ca të bardha e ca të verdha ) .Përdorimi i llambave me ngjyra të ndryshme të dritës do të krijojë një atmosferë të mërzitshme dhe konfuze.
Për ambjentet e zyrave është e nevojshme një ndriçim me tonalitet 4000 K, e cila një dritë aktive që ju ndihmon të fokusoheni në punë.

Përditësohuni me modelet efiçente të ndriçimit
Përditësimi me modele efiçente të ndriçimit është një vendim i mençur për të ulur faturat e energjisë elektrike në zyrë.
Zgjidhni dritat LED, përdorni ndriçues të dimerueshem (mundëson ndryshimin e intensitetit të dritës) dhe gjithashtu fokusohuni te ndriçuesat me strukturë të tonaliteteve të hapura pasi tonet e errëta e përthithin dritën dhe nuk e shpërndajne atë.

Përdorni sasinë e duhur të dritës
Përdorni hapësira të mirë ndricuara sidomos mbi tavalinat e punës ku fluksi i dritës duhet të jetë 300-750 lux. (ky fluks për dritën e cila mbërrin te tavolina juaj e punës Për ambjente pune specifike si tavolina të vizatimit teknik,ku ka më shumë nevojë për dritë,  fluksi i dritës duhet të jetë nga 700-750 lux.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13945″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Koncepti i dritës nuk duhet të përdoret vetëm per ndriçimin e vendit të punës, por gjithashtu duhet:

  • Të sigurojë një ekuilibër midis dritës natyrale dhe artificiale,
  • Të krijojë një ndjenjë të mirëqenies,
  • Të bëjë ndryshimin (identifikimi, imazhi i markës)
  • Të jetë fleksibël dhe i qëndrueshëm.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Zona e recepsionit

Këto hapësira përcjellin imazhin e kompanisë dhe pasqyrojnë mënyrën e funksionimit të kompanisë.
Recepsioni është zona kryesore e shkëmbimit dhe kontakteve: është e panevojshme të thuhet se atmosfera që krijon ndriçimi duhet të jenë mikpritëse dhe komode, madje edhe “dramatike” në varësi të efektit të dëshiruar.
Ndriçimi është më i theksuar për të drejtuar spontanisht vizitorin ne tavolinën e pritjes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13567″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Sugjerimi ynë: Calipso (Artemide)

Ky ndriçues me formën e tij rikthen bukurinë e parregullt të natyrës dhe përcakton një ndriçim të përsosur për vendin e punës. Një ndërthurje e inteligjencës optike dhe estetike. Më shumë informacion rreth Calipso e gjeni këtu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13568″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Hapësira e punës 

Drejtuar nga standarde të rrepta veçanërisht në drejtim të niveleve të ndriçimit, që të jetë ndriçimi i duhur për zyrën duhen plotësuar kërkesa shumë specifike.

Zyrat e hapura
Një hapësirë dinamike ku punonjësit duhet të jenë në gjendje të shkëmbejnë pa vështirësi, dhe të përqendrohen po aq lehtë.
Prioritet i jepet rehatisë në punë.
Ndriçimi duhet të jetë funksional dhe i përshtatshëm.

Zyrat e mbyllura
Këto zyra shpesh nuk kanë burim drite natyrale. Ndriçimi do të sigurojë dritën e nevojshme artificiale, pa ndikuar në ndjenjën e qetësisë dhe rehatisë. Kombinimi i ndriçimit të përgjithshëm, duke siguruar uniformitet dhe rehati, me ndriçimin  shtesë të  rregullueshëm në mënyrë manuale, perceptohet mirë nga përdoruesit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Sugjerimi ynë Eggboard (Artemide)

Ndriçuesi Eggboard mundëson shuarjen e zërit dhe krijon rehatinë vizuale. Në këtë mënyrë i jep përdoruesit një cilësi mjedisore 360 gradë.
Ndriçuesi vjen ne dy versione, horizontalisht dhe vertikalisht. Për më shumë informacion klikoni këtu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13591″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Series Y Optics (Artemide)

‘Veço ndriçimin nga klienti.’
Seria Y krijon një dialog të butë me hapësirën që ndriçon. Është një ndërveprim midis kompleksitetit dhe thjeshtësisë, funksionalitetit dhe estetikës. Seria Y zgjidh çështje reale në vendin e punës në rastet e kompozimeve të parregullta dhe gjeometrive të paparashikuara të hapura ose të mbyllura.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13912″ img_size=”large” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Salla e mbledhjeve  

Ndriçimi ka një ndikim të rëndësishëm te njerëzit. Ai duhet të përshtatet me axhendën dhe aktivitetet e ndryshme (lexim, shkrim, etj.) dhe të lejojë alternimin e një drite të fuqishme – të aftë për të krijuar entuziazëm dhe një përqendrim më të lehtë për dritën.
Në këto hapësira ndriçimi i duhur për zyrën sigurohet nga sistemet manuale inteligjente për kontrollin e zbehtë dhe të pavarur të grupeve të ndriçuesve.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Lancia (Egoluce)

Koncepti që qëndron pas modelit minimalist linear është krijimi i një produkti bashkëkohor i cili ofron ndriçim të shkëlqyeshëm krahas çmimit të përballueshëm, fleksibilitetit dhe lehtësisë së instalimit.
Lancia përdor teknologjitë më të fundit për të arritur një formë delikate e cila është e aftë të sigurojë dritë dhe atmosferë. Mësoni më shumë rreth Lancia-s.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13571″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13572″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Rail (Egoluce)

Sistemi i ndriçimit linear i pajisur me teknologjinë LED, për ndriçimin e murit. Profili i bardhë i aluminit i të ekstruduar  në madhësinë e duhur për të integruar  furnizimet me energji.
Thjeshtësia dhe lehtësia e instalimit janë ndër pikat e forta të këtij sistemi. Më shumë rreth Rail e mësoni këtu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13573″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13574″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]