Arkiva

Murano in Arkspace

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Qelqi venecian mendohet të jetë bërë prej më shumë se 1.500 vjet dhe prodhimi i tij është përqendruar në ishullin venecian të Muranos që nga shekulli i 13-të. Sot Murano njihet për  artin e xhamit, por ai ka një histori të gjatë inovacionesh në prodhimin e produkteve të xhamit përveç famës së tij artistike –  ishte qendra e parë e madhe në Evropë për krijimin e xhamit.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”7323″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Por çfarë e bën kaq të veçantë për qelqin Murano?I gjithë sekreti është pluhuri i xhami i cili përdoret për krijimin e qelqit Murano. Përbërësit homogjenë të substancave të ndryshme të përdorura në formën e një pluhuri për të krijuar qelqin Murano janë një sekret i ruajtur mirë midis prodhuesve të qelqit Murano që prej shekujsh. Të gjithë e dinë për këtë, por askush nuk flet për këtë temë në ishullin Murano.

Të kesh një Murano është një eksperience e veçantë. Në momentin që rrezet e diellit bien mbi Muranon, atëherë ngjyrat e tij marrin jetë, dhe aty e vlerësoni traditën disa shekullore e të krijimit të qelqit Murano.

Përpos objekteve utilitare, Murano përdoret gjerësisht edhe në ndricuesit. Ne ju sjellim disa nga modelet të cilat mundet t’i përjetoni në ambjentet e Archispace, lexoni më poshtë :[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”7338″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Swing 275

[/vc_column_text][vc_column_text]Koleksioni i llambadarëve prej xhami Murano, Swing 275, është një nga koleksionet që ndryshon më shumë nga tradita klasike Murano: dizajni i këtij koleksioni është më afër formave natyrore.

Elementët me onde dekorative që rrethojnë krahun qendror, të kujtojnë disa bimë, ku kupat marrin formën e borzilokut. Janë dy variante të koleksionit Swing  në dispozicion , Swing 275 është me drita të drejtuara lart.

Të gjithë elementët që përbejnë llambadarin janë bërë prej qelqi të çelur, kjo i jep punës së ndriçimit një uniformitet të caktuar. Ky koleksion qëndron jo vetëm për hartimin e tij, por edhe për ngjyrat e disponueshme. Në mesin e ngjyrave, dallohet qelibari iridizant, një hije e veçantë e qelibarit me prekje iridishente, shkëlqimet e së cilës i japin një atmosferë magjike hapësirës përreth.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7339″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Gatsby Naked

[/vc_column_text][vc_column_text]Koleksioni i llambadarëve Murano Gatsby Naked është një edicion special i koleksionit Gatsby. Struktura e llambadarëve është e njëjtë me llambadarët Gatsby, por këtu, llambat në formë koni me pëlhurë të ngurtë “plissè” janë zëvendësuar me kupa që shpërndajnë dritën në hapësirën rrethuese.

Këto kupa janë punuar me dorë, sipërfaqja e tyre është zbukuruar me teknikën “rigadin” (xhami i fryrë me brinjë të drejtë në sipërfaqe). Forma e tyre i ngjan asaj të kurorës dhe elementit përfundimtar, duke kontribuar në harmoninë e të gjithë strukturës.

Kupat që rrethojnë llambat e dritës i japin akoma më shumë butësi dhe transparencë të gjithë strukturës, duke e shndërruar llambadarin në një objekt të jashtëzakonshëm dekorues.

Koleksioni Gatsby Naked mund të personalizohet në shumë mënyra, në mënyrë që të përmbushë kërkesat e klientëve; shumë ngjyra, madhësi dhe modele janë të disponueshme. Koleksioni përfshin ndricues muri, ndricues tavoline dhe ndricues toke.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7006″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Capriccio

[/vc_column_text][vc_column_text]Koleksioni i llambadarëve me xham  Capriccio 560 ka të njëjtën strukturë me modelin tjetër Capriccio 550, por ndryshon nga ky i fundit nga pozicioni i dritave, të cilat janë me drejtim poshtë.

Ky ndriçues është zgjidhja më e mirë kur tavani nuk është shumë i lartë, pa lënë mbrapa elegancën dhe madhështinë e një llambadari venecian. Si në shumë koleksione të tjera nga MULTIFORME, jo vetëm struktura por edhe ngjyrat e ndriçuesëve janë inovative.

Është e mundur të personalizoni koleksionin Capriccio 560, duke zgjedhur modele, madhësi dhe ngjyra të ndryshme; koleksioni gjithashtu përfshin një seri ndriçuesash muri për tu kombinuar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”9656″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”9655″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Chapeau

[/vc_column_text][vc_column_text]Llambadari Murano Chapeau është një nga llambadarët më të vlerësuar në mesin e modeleve klasike të koleksionit TIMELESS, Multiforme. Chapeau është një llambadar klasik dhe i veçantë, i punuar me dorë duke përdorur materiale me cilësi të lartë. Ky llambadar xhami Murano është realizuar me llamba të punuara me dorë, dhe është i disponueshëm në shumë ngjyra, madhësi dhe numër dritash.

Koleksioni Chapeau përfshin llambadarë, ndriçues tavoline dhe ndriçues muri. Llambadarët e mëdhenj janë perfekt për t’u vendosur në shkallë, holle, sallat e mbledhjeve dhe kudo që nevojitet një dekorim elegant për tavanin. Chapeau është koleksioni i përsosur për të dekoruar hotele ose hapësira të mëdha, dhe në rastet kur është e nevojshme të minimizoni kostot, pa hequr dorë nga një zgjidhje e cilësisë së lartë. Kjo është e mundur falë numrit të madh të artikujve të disponueshëm në këtë koleksion.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9739″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Simplicissimus

[/vc_column_text][vc_column_text]Emri i këtij koleksioni shpreh qartë thelbin e këtyre llambadarëve – thjeshtësi e përkryer. Ky koleksion i llambadarëve prej qelqi Murano është rezultat i një studimi, i cili risjellë llambadarët klasikë Murano, me qëllim për t’i ri-përpunuar ata në forma moderne.
Llambadari Simplicissimus është bërë nga materiale të zgjedhura dhe me cilësi të lartë. Ai është një produkt dekorimi i përsosur dhe me shumë vlerë; dhe për këtë arsye është perfekt për të dekoruar si hapësirat klasike ashtu edhe ato moderne.

Koleksioni Simplicissimus përfshin një larmi të gjerë llambadarësh, ndriçues tavoline dhe ndriçues muri, ku secili prej këtyre artikujve është në dispozicion në shumë modele, madhësi dhe ngjyra të ndryshme. Gjithashtu është e mundur që t’i personalizoni produktet sipas dëshirës.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9797″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Coco

[/vc_column_text][vc_column_text]Koleksioni i llambadarëve prej qelqi Coco është frymëzuar nga Coco Chanel, gruaja revolucionare që ka ndryshuar industrinë e modës gjatë viteve 20. Në veçanti, ky llambadar mishëron një nga bindjet e saj – eleganca dhe stili bazohen te thjeshtësia.

Xhami i ndriçuesit prodhohet duke përdorur një teknikë të veçantë, të quajtur “rigadin”, me anë të së cilës formohen linjat e drejta, duke i dhënë sipërfaqes së tejdukshme një iluzion optik të veçantë. Ky efekt optik, i kombinuar me shandanët e mëdhenj prej mëndafshi plissè, kontribuon në harmoninë dhe uniformitetin e të gjithë strukturës, e cila është një karakteristikë e secilit produkt të këtij koleksioni – ndriçuesit e murit, ndriçuesit e tokës dhe ndriçuesit e tavolinës.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9899″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bellepoque

[/vc_column_text][vc_column_text]Ashtu si koleksionet e tjera të Multiforme, edhe Bellepoque është në dispozicion në dy variante: ndriçuesi prej qelqi Murano Bellepoque 394 është versioni me drita të drejtuara poshtë, ndërsa Bellepoque 394 me drita lart. Koleksioni Bellepoque është krijuar posaçërisht për t’iu përshtatur nevojave të veçanta të dizajnuesve të interiereve: është zgjidhja ideale për të krijuar një ndriçim të shpërndarë dhe të drejtpërdrejtë, si dhe në rastet kur tavani është i ulët.

Koleksioni prej qelqi Murano Bellepoque është një punë ndriçimi e gjithanshme, me të cilët dekorohen hapësirat publike, të tilla si restorante, hotele dhe qendra multifunksionale, por është një zgjidhje ideale edhe për projektet e banimit. Te dy versionet e llambadarit janë në dispozicion, me 6 ose 12 drita.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9982″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Source: https://www.multiforme.eu[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]