Arkiva

Milano design Week ’19

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Experiencing the world’s most vibrant design event such as Milano Design Week, it is exhausting but yet magical. We had time to recover from the most important event for furniture design in the world, “Salone del Mobile” this time was focused on lighting.
In this review we are bringing some of the companies that we  visited   during this event!
Of course, there are many other brands to be in this post, but is  impossible to visit the whole fair because it is difficult to absorb all the information. That’s why we are sharing it in categories and we will start with furniture and continue with the lighting.
The Design Week in Milan includes a number of activities scattered throughout the city, promoting the design of the future by bringing together the most brilliant brands, the latest technology, architects and artists from around the world.
We bring you a selection of some of the brands that we were lucky to visit.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Na u desh pak kohë për të rimarrë veten nga eventi më i rëndësishëm për dizajnin e mobiljeve  në botë,  ” Salone del Mobile” kësaj radhe ishte i fokusuar në ndriçim.
Në këtë përmbledhje po ju sjellim disa nga firmat të cilat na shijuan shumë gjatë këtij eventi!
Natyrisht që ka akoma për të shtuar por na besoni ishte e pamundur të vizitoje të gjithë panairin sepse është e vështirë të përthithësh të gjithë informacionin. Prandaj po e ndajmë në kategori dhe do të fillojmë me mobiljet  duke vazhduar me pas me ndriçimin.
Java e dizajnit në Milano, përfshin një sërë aktivitesh të shpërndara nëpër qytet duke promovuar dizajnin e së ardhmes duke sjellë sëbashku brandet më në zë, teknologjinë më të fundit, arkitektët dhe artistët nga mbarë bota.
Po ju sjellim një përzgjedhje të disa nga brandet të cilat patëm fatin të vizitojmë

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6194″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

MOROSSO

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Many colors, especially the vivid coral color, wich is the color of the year for 2019, accompanied by interlaced textures, imitating the granite, which is one of the most popular trends this year, also on the Morosso stand we encountered in the furniture upholstery . Coffee and side tables are always present, but this year come with soft lines, eliminating square tables with 90 degrees and round tables. In the morosso stand we find them in marble finishes, round corners and nature inspired, looking like some big stones in the center of the living room.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Shumë ngjyra, sidomos korali i ndezur që është dhe ngjyra për vitin 2019 shoqëruar me tekstura me nderthurje, madje edhe duke imituar granitin, i cili është një nga trendet me te përhapura gjatë këtij viti edhe  në stendën e Morossos e hasëm edhe në  tapicerinë  e mobiljeve.Tavolinat e mesit dhe ato anësore janë gjithmonë prezente, por kesaj rradhe  vijnë me linja me të buta, duke eleminuar tavolinat katrore me kënde 90 gradë  dhe rrehtore. Te morosso i gjejmë me finiture në mermer dhe  me cepa të butë  të frymëzuara nga natyra,  si të ishin gurë të mëdhenj në mes të dhomës së ndenjes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6193″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”6194″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6197″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6195″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

KARTELL

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6204″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6207″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Kartell, is one of the most well-known firms for its ever-present, colorful, and color-coded models. We hope that you were present in Pik Ark’s last event, where Interni Design Albaniaintroduced some of the best-known Kartell products. However, we wanted to bring you some of the products that were novelty in the Kartell 2019 stand.
Designer Philliphe Starck introduced AI chair, made entirely of artificial intelligence, adapting to the demand to create a chair that can support the human’s weight with the least amount of material possible. An object without culture, without memory, without influence this is AI which emerges soon in the market.
Also, we were impressed by a part of the Mondrian inspired stand, using its color-coded language, recreating a living space. Naturally, we were attracted by  Moschino’s  bear composition.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Kartelli, është një nga firmat më të njohura për modelet e saj me jëtë, ngjyra dhe lojën me ngjyrat. Shpresojmë të keni qënë në eventin e fundit të Pik Ark, ku prezantuam disa nga produktet me të njohura të Kartell-it nëpërmjet  Interni Design-Albania. Sidoqftë, po ju sjellim, disa nga produket që ishin risi në stendën e Kartellit.Dizajneri Philliphe Starck  prezantonte karrigen A.I, e krijuar totalisht nga inteligjenca artificiale duke ju përshtatur kërkesës për të krijuar një karrige e cila arrin të suportojë peshën e njeriut me sa më pak material. Një objekt pa kulturë, pa memorie, pa influence kjo është A.I. e cila del së shpejti në treg.

Gjithashtu, na bëri përshtypje një pjesë e stendës e frymëzuar nga Mondrian, duke përdorur gjuhën e tij ne forma e ngjyra, ishte rikrijuar një ambjent ndenjeje.
Natyrisht na tërhoqën pa masë dhe arushat e Moschinos.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6206″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6203″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6202″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6208″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

GLASS ITALIA

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6210″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

We loved Glass Italia. In addition to the marvelous designs such the credenza of Jean Nouvel, Patrizia Urquiola’s coffeetables, the play of shapes, textures of glass, colors and reflections made the this stand a joyfull space full of surprises but still very delicate.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

E dashuruam Glass Italia-n. Përpos dizajneve të mrekullueshme të dizajnerave më të njohur si credenza e Jean Nouvel, Tavolinat e Patrizia Urquiola,  loja me format,teksturat e xhamit, me ngjyrat e reflektimet e bënin stendën nje hapësirë të lehtë porplot me surpriza dhe shumë të këdshme.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6214″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6212″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

ZANOTTA 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6218″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Zanotta: Urban Passion. The city: a place to live, a space to inhabit.Delimited by a sequence of parallel, sloping panels displaying the names of the most populous cities in the world, it evokes scenes of domestic life in close empathy with their urban contexts. Furnishing by Calvi Brambilla, styling by Studio Salaris and graphic design by Leonardo Sonnoli create an ideal journey through six global cities.Berlin, Barcelona, Paris, New York, Shanghai and Rome provide six fascinating scenarios in which different urban landscapes inspire furnishing solutions that reflect their respective metropolitan identities.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Zanotta : Passion Urban! Kështu e ka quajtuar Zanotta stenden e saj, duke e bërë qytetin një vend për të jetuar  dhe një një hapësirë për të banuarI kufizuar nga një sërë panelesh të pjerrta paralele me njëra-tjetrën, shfaqen emrat e qyteteve më të populluara në botë, të cilat evokojnë skena nga jeta shtpëpiake ndërthurur me një empati të ngushtë me kontekstet e tyre urbane. Mobilimi  nga Calvi Brambilla, Sitlimi nga Studio Salaris dhe dizajn grafik nga Leonardo Sonnoli, krijojnë një udhëtim ideal përmes gjashtë qyteteve globale si Berlin, Barcelona, Paris, Nju Jork, Shangai dhe Romë, duke ofroruar  gjashtë skenarë magjepsës në të cilat peizazhet e ndryshme urbane frymëzojnë zgjidhjen e mobilit që pasqyrojnë identitetet e këtyre metropoliteteve.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6220″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6223″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6219″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

B&B

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6229″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

After almost twenty years of absence, B&B Italia returns to exhibit its novelties at the Salone del Mobile. A presence that also marks the debut of Design Holding (which includes B&B Italia, Flos and Louis Poulsen
The furnishings designed by Antonio Citterio, Piero Lissoni, Vincent Van Duysen and Michael Anastassiades are presented in an exhibition space that aims to highlight the vocation of technological and design research of a brand that since 1966 has been a symbol of design.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Pas gati njëzet viteve të mungesës, B & B Italia kthehet për të shfaqur risitë e saj në Salone del Mobile. Një prani që shënon edhe debutimin e Design Holding (që përfshin B & B Italia, Flos dhe Louis Poulsen
Mobiljet të dizajnuara nga Antonio Citterio, Piero Lissoni, Vincent Van Duysen dhe Michael Anastassiades janë paraqitur në një hapësirë ekspozuese që synon të nxjerrë në pah thirrjen e hulumtimit teknologjik dhe të projektimit të një marke që që nga viti 1966 ka qenë një simbol i dizajnit.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6227″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6226″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6230″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6225″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

HENGE 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6235″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6233″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

19 collection designed by Massimo Castagna and the special collaborations with the studio Yabu Pushelberg and Fausto Salvi, created a new immersive experience where the boundaries between design and art get extremely blurring. Every detail was cured of being a piece of art, big metal credences, coffee tables not at the usual dimensions and light structures that resemble more to sculptures..etc.
We can say that Henge’s stand was an art gallery!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

19 koleksion i projektuar nga Massimo Castagna dhe bashkëpunimet e veçanta me studio Yabu Pushelberg dhe Fausto Salvi, krijuan një eksperiencë të re ku kufijtë midis dizajnit dhe artit bëhen jashtëzakonisht të turbullta.
Në të vertetë, cdo element ne Henge ishte nje vepër arti, ndricimi,  raftet ndarëse, tavolinat anesore etj.
 Cdo detaj ishte i kuruar per të qënë një copëz arti, kredenza të mëdha të tëra në metal, tavolina mesi përtej pëmasave të zakonshme dhe ndricim që më shumë përngjanin me skultpura.. etj
Mundet të themi që stenda e Henge ishte një galeri arti!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6234″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6232″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

B&D Barcelona Design

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6238″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

 Design masterpieces from famous painters or architects of XX-th century such as : Sunbathing Design by Salvador Dalí, 1962
Calve hanging, designed by Gaudi for his Calvet House project in Barcelona 1903.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Dizajne e shekullit të XX, nga piktorët, arkitektët si Dali, Picasso Miro dhe Gaudi.
Dali shezllonët e krijuara nga Dali në vitin 1962.
Varëset Calve të dizenjuara nga Gaudi për projektin e shtëpisë Calve në Barcelonë, 1903.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6237″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6239″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment