Arkiva

Outdoor Lighting Tips

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Sapo kaluam një kohë të vështirë dhe të pazakontë e cila nga ana tjetër tregoi rëndësinë e hapësirave të jashtme në shtëpinë tonë dhe vlerën e madhe që ato kanë. Ndërsa vera pothuajse ka ardhur, me siguri që do të kalojmë më shumë kohë duke shijuar oborret tona ose kopshtet e shtëpive tona verore.

Por le të krijojmë një hapësirë që të tërheqë gjatë gjithë kohës, edhe kur rrezet e diellit zhduken. Në këtë artikull do t’ju japim disa këshilla për t’i bërë hapësirat tuaja të jashtme edhe më ftuese. Sigurisht që ka lloje të ndryshme të ambienteve të jashtme dhe ne do të shpjegojmë llojet e ndryshme të dritave, të cilat përshtaten më së miri me oborret tuaja, si dhe si të llogarisim ndriçimin që nevojitet dhe si të stilojmë një ambient në  natyrë .

Le të fillojmë me 3 lloje ndriçimi që duhet të keni në ambientet e jashtme:

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”13116″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ndriçim ambienti, i fokusuar dhe pikësor

[/vc_column_text][vc_column_text]Ndriçimi i ambientit mund të arrihet përmes dritave të varura, dritave në shtyllë dhe dritave të murit, duke krijuar atmosferën e duhur që ju të qëndroni me miqtë dhe familjen tuaj. Një dritë delikate që krijon një atmosferë të rehatshme dhe komode.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13115″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ndriçimi i fokusuar (task lighting) përfshin dritat e tokës si dhe dritat e sigurisë. Jo vetëm që i shtojnë një prekje estetike ambjentit tuaj, por  ky lloj ndriçimi gjithashtu është një domosdoshmëri për të garantuar një shëtitje të sigurt në kopshtin apo verandën tuaj.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13117″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”13118″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ju mund të përfitoni ndriçim pikësor / të theksuar në natyrë me drita peizazhi dhe spote drite, nëse dëshironi të krijoni një pamje më artistike. Nëse dëshironi të nxirrni në pah pemën tuaj të bukur të ullirit, ose lules tuaj të preferuar, përdorni këtë lloj ndriçimi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13119″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”13120″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Mundohuni të përzieni të gjitha këto tre lloje ndriçimi, në mënyrë që të keni mundësinë të krijoni pamje të ndryshme të së njëjtës hapësirë, por gjithmonë këshillohuni me një specialist për sasinë e duhur të dritës që i nevojitet ambientit tuaj.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13121″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Planifikoni dhe zgjidhni ndriçuesit e duhur

[/vc_column_text][vc_column_text]Jini të vetëdijshëm për hapësirën tuaj të jashtme, merrni masat e duhura dhe sigurohuni të mos zgjidhni pajisje ndriçimi që janë shumë të mëdha. Nëse jeni pranë bregdetit sigurohuni që të zgjidhni materiale dhe pajisje më rezistente që mund të durojnë lagështinë e një zone bregdetare. Çdo dritë ka një numër IP dhe IP67 është i shkëlqyeshëm për instalimet në natyrë, duke ju lejuar që të keni ndriçimin e duhur edhe në mjedise të lagështa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13122″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Nëse vërtet dëshironi të krijoni një hapësirë të ndritshme, shmangni grupimin e shumë dritave dhe në vend të kësaj vendosni disa ndriçues me kënde të ndryshme drejt objektit që doni të ndriconi, si një statujë kopshti ose pemët me forma. Kjo do të theksojë siluetat dhe shtresat që krijojnë një efekt dramatik. Përdorni tone në ngjyrën e tokës, në mënyrë që përqendrimi të shkojë te gjelbërimi ose objekti i dëshiruar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13123″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_column_text]Source: realsimple.com & exenia.eu[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]