Arkiva

HIGHLIGHT: IGNACIO VICENS

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Ignacio Vicens y Hualde është arkitekt që nga viti 1976, i diplomuar në Shkollën e Arkitekturës në Madrid ETSAM. Ai është Kryetar i Profesorëve në profilin e Dizajnit Arkitektural në ETSAM që nga viti 1997, ku është edhe drejtor i Cátedra Blanca CEMEX dhe grupit hulumtues “Cultura del Habitat”. Vicens ka një studio arkitekture, të cilën e ndan me ish-studentin e tij José Antonio Ramos që nga viti 1984. Puna e tij, e shpjeguar në të gjithë botën në shumë leksione, gjithashtu është botuar gjerësisht në revistat e arkitekturës mbarë botërore dhe ka marrë shumë vlerësime dhe çmime. Përveç kombinimit të arsimit dhe ushtrimit profesional, ai është aktiv dhe në botën kulturore.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”10219″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Shtëpi njëfamiljare në Las Encinas

[/vc_column_text][vc_column_text]E konceptuar si një “gjeodë”, masiviteti që godina paraqet me veshjen prej  graniti është në kontrast me xhamin, i cili paraqitet si një “vrimë brenda një shkëmbi, e mbuluar nga një substancë e kristalizuar”. Sidoqoftë, kjo “gjeodë” nuk është natyrale, por dora e njeriut ndërhyn në të dhe lë shenjën e saj me çarjet vertikale që gjenden në granitin e ashpër …[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10220″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kisha e Santa Monica-s

[/vc_column_text][vc_column_text]Ideja gjeneruese e projektit ishte ajo e vendosjes, brenda konfuzionit të mjedisit urbanistik përreth, një ndërtesë që do të shënonte një moment historik dhe do të bëhej një dëshmi vazhduese e funksionit shpirtëror të prodhuar në brendësinë e saj, që domosdoshmërisht duhet të përhapet dhe të shfaqet në mënyrë të përhershme në rrethin shoqëror dhe urban.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10221″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kisha Ponferrada

[/vc_column_text][vc_column_text]Premisa themelore e projektit ka qenë zbatimi i përpiktë i të gjitha kërkesave funksionale dhe simbolike të kërkuara nga dispozitat e reja të miratuara nga reforma liturgjike. Kapela prezantohet si protagoniste e setit. Ajo ndodhet në pikën e dukshmërisë dhe aksesit maksimal në zonë, përballë një Kopshti Trëndafilash.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10222″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kisha e Solace

[/vc_column_text][vc_column_text]Kjo qendër famullie është e vendosur në një territor në qoshe të një zone banimi. Ana e gjerë ndodhet para një zone të gjelbër dhe faqja anësore përballet me ndërtesa banimi. Pjesa tjetër e rrethinës është ende e pazhvilluar. Në anën veriore, e gjithë sipërfaqja që përkon me gjatësinë e strukturës është e zënë nga një kopsht i stilit anglez në lartësinë e bodrumit, për të lejuar ndriçim dhe ajrosje dhe për të krijuar një oborr që mund të jetë i arritshëm nga publiku.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10223″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Shtëpia e Pantano de San Juan

[/vc_column_text][vc_column_text]Kjo është një shtëpi pushimi, prandaj është kërkuar nga arkitektët që të përfshijnë një sistem sigurie të kontrolluar dhe të menaxhueshëm. Në fakt është pothuajse një bunker betoni, i paarritshëm dhe i mbrojtur nga kalimtarët, përveç hapësirave të qelqit të cilat janë mjaft të larta për të cënuar sigurinë. Në pamjen e saj të jashtme, shtëpia është jashtëzakonisht e thjeshtë dhe ka një plan drejtkëndor i cili i jep zgjidhje natyrale kompleksitetit të programit në interier.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10224″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Qendra e Shërbimeve Sociale të Integruara

[/vc_column_text][vc_column_text]Ndërtesa është e vendosur në Rambla, me hyrje nga të dy rrugët anësore. Ajo do të shoqërohet nga një teatër i ardhshëm dhe një bibliotekë, e cila tashmë është ndërtuar. Zona është konsoliduar ngadalë me ndërtimin e banesave sociale me densitet të lartë, duke i dhënë asaj një shkallë shumë të rëndësishme në arkitekturën e saj.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10226″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Fakulteti i Shkencave Sociale në Pamplona

[/vc_column_text][vc_column_text]Megjithëse është projektuar si një fakultet gazetarie, ndërtesa e re duhet të lejojë përdorimin e klasave dhe nga studentë nga profile të tjera. Për shkak të vendndodhjes së energjisë brenda kampusit universitar, detyrat përfshinin projektimin fillestar të një vendi të përbashkët për të gjitha ndërtesat, dhe gjithashtu parashikonin zgjerimin e bibliotekës.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10227″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]