Arkiva

HIGHLIGHT: FRÉDÉRIC DRUOT

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Frédéric Druot (lindur më janar 1958) është një arkitekt francez, i diplomuar në Shkollën e Arkitekturës së Bordeaux në 1984. Ai u nderua me Albumi i Arkitekturës së Re në 1990 dhe themeloi studion e tij Frédéric Druot Architecture në Paris në 1991.

Studimet e Frédéric Druot Architecture bëhen sipas përcaktimit të kontekstit, shkallës dhe kosto-efektivitetit në ndërtesat e reja dhe / ose shndërrimin e atyre ekzistuese. Puna e tij përfshin një gamë të gjerë fushash dhe temash, si ndërtesat kulturore, zyrat, ashtu edhe banesat. Punët e përfunduara së fundmi: Rinovimi i Spitalit Laennec Paris 7 për zyrat e Grupit Kering, Metamorfoza e Tour Bois le Prêtre me partneritet Lacaton & Vassal, Restoranti i Filharmonisë së re të Parisit, zyrat për Institutin IFCIC – në financimin e kinemasë dhe industrisë kulturore, shndërrimi i 530 banesave në Cité du Grand Parc, Bordeaux, në bashkëpunim me Lacaton & Vassal dhe Hutin, studimi “Plus + Paris”, një strategji për dendësimin dhe aktualizimin e banimit të qytetit: 1648 situata urbane, 450 000 banesa ekzistuese të rinovuara dhe të transformuara + 135 000 banesa të reja shtesë.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”9904″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Transformimi i 530 banesave – Grand Parc Bordeaux

[/vc_column_text][vc_column_text]Projekti konsiston në transformimin e 3 banesave sociale me 530 apartamente. Ndërtuar në fillim të viteve ’60, ndërtesat kishin nevojë për një rinovim pasi prishja e tyre nuk konsiderohej. Transformimi i godinave të banuara plotësisht, fillon nga interieri, për t’i dhënë atij cilësi të reja: më shumë hapësirë, më shumë dritë, më shumë pamje, dhe përmirësim të objekteve.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9905″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Transformimi i Bllokut të banimit Tour Bois-le-Prêtre

[/vc_column_text][vc_column_text]I ndërtuar në fillimin e viteve ’60 përgjatë rrugës unazore në periferinë veriore të Parisit, ky bllok i lartë me 16 kate përmban 96 apartamente. Në vend të prishjes, që ishte opsioni i parë që u mor në konsideratë, u vendos një projekt i transformimit të ndërtesës ekzistuese. Projekti propozoi një zgjerim të apartamenteve. Në secilin kat, dyshemeja e re, e cila u ndërtua si një strukturë vetë-mbështetëse, u shtua në të gjithë periferinë e kullës. Kjo strategji projektimi lejonte shtrirjen e të gjitha dhomave duke krijuar tarraca të mbyllura që mund të funksiononin si kopshte dimri, si dhe ballkone për secilën njësi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9906″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

“Ballkoni”, Filharmonia e Parisit

[/vc_column_text][vc_column_text]Projekti i restorantit është pjesë e hapësirës spektakolare të katit të 6 të Filharmonisë së projektuar nga Jean Nouvel. Hapësira vështron mbi Parc de la Villette, ku shfaqet një pamje magjike e Parisit. Kjo pamje dhe drita e ofruar janë gjeografia përbërëse e një studimi të vëmendshëm ndaj kontekstit hapësinor estetik dhe teknik të një projekti të mrekullueshëm. Projekti shfrytëzon maksimumin e vëllimeve, maksimumin e pamjeve të ofruara dhe maksimumin e sipërfaqes së mundshme.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9908″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Laennec Rive Gauche, Paris 7

[/vc_column_text][vc_column_text]Projekti ka të bëjë me shndërrimin e ndërtesave historike të Spitalit të vjetër Laennec në zyra për selinë e grupit Kering dhe Balenciaga. KERING dëshiron që identiteti i zyrave të tij të jetë në harmoni dhe në përputhje me frymën e grupit, duke zbuluar një frymë të vërtetë shtëpie: qoftë ajo një njësi e identifikueshme dhe befasuese.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9907″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Instituti IFCIC

[/vc_column_text][vc_column_text]Të vendosura në qetësinë e katit të ndritshëm të 2-të të një ndërtese borgjeze në rrugën Chaussée d’Antin, zyrat e IFCIC, Institut për Financimin e Kinemasë dhe Industritë Kulturore, zyrat janë përhapur në një sipërfaqe prej 500m². Hapësira e zyrës strehon 25 vende pune, pritjeje, sallë takimesh dhe zyra. Ndarjet prej xhami në të gjitha zyrat ofrojnë një serigrafi origjinale të krijuar për projektin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9909″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_column_text]Source: druot.net[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]