Arkiva

Gople Artemide

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Pas partneritetit të tyre të mëparshëm në Javën e Dizajnit në Milano në 2016, Bjarke Ingels Group – BIG dhe marka italiane e ndriçimit Artemide janë bashkuar në London Design Festival 2018, për të krijuar një ndriçues që ndryshon ngjyrë për të ndihmuar bimët të rriten.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”10086″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ndriçuesi prej qelqi në formë pilule, i quajtur Gople, përdor sistemin e licensuar të ndriçimit RWB të Artemide, i cili u krijua në vitin 2010. Sistemi lejon që drita të vendoset në temperatura të ndryshme – duke shpërndarë tone të kuqe, të bardha ose blu për të krijuar një ambient të këndshëm, por edhe për të ndihmuar bimët të kryejnë fotosintezën.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10085″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Projekti u konceptua si një zgjidhje për një nga projektet e fundit të BIG, Area 2071, një hapësirë ​​e re në Dubai që sjellë së bashku sipërmarrës, start-ups, biznese të vogla dhe të mesme dhe programe qeveritare.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10084″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ndriçuesit janë të punuar me dorë duke përdorur një teknikë të lashtë veneciane të përpunimit të qelqit që gradualisht e shndërron xhamin e bardhë në kristal. Gople është në dispozicion në kristal të bardhë, argjend transparent dhe bronz transparent.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10087″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_column_text]Source: dezeen.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]