Arkiva

Elegant eye-catcher: Flos Frisbi

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Ndriçuesi i varur Frisbi është një nga nga modelet tanë të preferuar të këtij lloji. Ai u krijua nga Achille Castiglioni për Flos, markën moderne italiane të ndriçimit. Ky ndriçues i varur me dizajn Castiglioni, është një klasik në historinë e ndriçimit modern. Achille Castiglioni projektoi ndriçuesin Frisbi në 1964 dhe hyri për prodhim nga Flos në 1978.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8508″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Emri i tij përfaqëson lodrën ikonike më të luajtur në park, por ky ndriçues është me të vërtet i zgjuar. Funksioni i tij është të ndriçojë drejtpërdrejt pjesën e sipërme të tryezës, me një kon të saktë të dritës, duke lëshuar një dritë të shpërndarë dhe të reflektuar: të gjitha nga një llambë e vetme. Me reflektorin e tij prej kromi dhe shpërndarësin prej opali, ndriçuesi i varur Frisbi, përveç se e shpërndan dhe reflekton dritën, ai mund të japë dritë të drejtpërdrejtë gjithashtu. Me tre kabllot e tij të imëta prej çeliku, njësia mund të varet nga çdo tavan.[/vc_column_text][vc_single_image image=”8513″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Duke ofruar tre lloje ndriçimi – të shpërndarë, të drejtpërdrejtë dhe të pasqyruar – FRISBI dyfishon aftësinë e dizajnit të Achille Castiglioni për të luajtur me fuqinë e iluzionit. Frisbi mbetet një nga modelet më të njohura në koleksionin e ndriçimit Flos. Fitues i çmimit të koleksionit të dizajnit MoMa, kjo pajisje moderne ndriçimi duket e bukur dhe ndriçon në mënyrë të përkryer çdo dhomë.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8512″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Frisbi duket i mrekullueshëm kur përdoret në dhomën e ndenjes ose kur qendron pezull mbi një tryezë ngrënie. Pavarësisht nëse është i ndezur ose i fikur, ai shkëlqen gjithmonë për shkak të dizajnit të tij novator.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8514″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Source: stardust.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment