Arkiva

Landscape Design: The best plants for a beach house garden

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Duke qenë se po hyjmë në sezonin veror, shumë nga ne po bëjnë gati shtëpitë e plazhit. Arkitektja e peizazhit Arta Abdyli vjen në Pik Ark me disa këshilla për bimët më të mira që duhet të përdorni në kopshtin e shtëpisë suaj verore. Nëse jeni duke planifikuar dizajnimin e kopshtit tuaj në bregdet, këto këshilla do ju ndihmojnë të zgjidhni bimët e duhura për t’u përshtatur me klimën e zonave bregdetare, si dhe për të krijuar një dizajn unik dhe funksional në të njëjtën kohë.

 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13378″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dizajnimi i peizazhit të një shtëpie plazhi ka sfida: në vende bregdetare mund të paraqesin problem temperaturat e larta, mjegulla dhe erërat e forta.

Bimët më të mira të kopshtit bregdetar tolerojnë diellin e nxehtë bregdetar, erërat ekstreme dhe tokën me rërë.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13377″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13380″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Skema e mbjelljes për një kopsht në bregdet përfshin bimë që lulëzojnë çdo vit, siç janë: catmint, salvia, jargavan, bozhure. Këto bimë mund t’i rezistojnë kripës, dhe nuk kërkojnë mirëmbajtje të vazhdueshme.

Këto bimë me gjethe argjendi mund të rezistojnë në temperatura ekstreme. Mund të mbillen grumbuj të Echinacea në ngjyrë rozë dhe të bardhë për një pamje informale.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13382″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kombinim i barërave të gjata si tufat e Anemanthele lessoniana me gjethe portokalli; dhe bar kallami (Calamagrostis x acutiflora ‘Karl Foerster’).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13381″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Një pamje shumë natyrale me përzierjen e bimëve vjollcë, portokalli dhe jeshile – një paletë e butë që kombinohet me ujin e kaltër të detit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13383″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13384″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Shumë zona të peizazhit bregdetar janë në vende me shumë diell, dhe shkurret apo pemët për përdorim bregdetar duhet të jenë tolerante ndaj kripës së detit. Erërat e forta janë të zakonshme në plazh dhe toka është me rërë, domethënë mbajtja e ujit mund të jetë problem me bimët në një kopsht bregdetar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13394″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13388″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Më poshtë janë disa nga bimët më të përdorura bregdetare: Pemët (Ilex vomitoria) dhe shkurre (Myrica cerifera). Pemë më të mëdha me një tolerancë të lartë kripe përfshijnë (Juniperus virginiana) dhe (Magnolia grandiflora). Kombinojini këto me barëra si Miscanthus Sinensis ose Muhlenbergia.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13389″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”13405″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13390″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment