CANTILEVER HOUSE

CANTILEVER HOUSE

Project name:
Typology:
Studio:
Location:
Status:
Construction year:
Floor Area:
Floors:
Photography:
Collaborators:

Cantilever House
House at the Coast
Markingplan architecture
Adriatic Coast, Lalez
Unfinished
Started in 2012
450 m2
2
Markingplan
Saintgobain

It floats on the green hills, with a spectacular view five kilometers from Adriatic coast. Designing a 450 m2 house on 50 degrees sloped terrain, would have resulted a discomfort two-three floors composition, having no rather flat yard.

render image by night ©markingplan
site plan ©markingplan

The idea of cantilevered volume creates the due space for most of the house to be developed in a single floor.  As it extends half underground half in the air, ”the no ground floor house’’ connects the obtained upper and lower flat yards, using itself internally. Local stonewall landscaping, easily hold the polished pure white Thasos marble, which plays games of light into the upper and lower pools reflection. Integrating a geothermal system with the solar energy which heat the pool almost the whole year, combining light and heat of several smart skylights with the storing capacity of the underground, makes the white house poses a passive all-green one.

view ©markingplan
section ©markingplan
Cantilever House view ©markingplan
Cantilever House ©markingplan
Render image form the pool ©markingplan

post a comment

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial