Arkiva

Borea Ski Resort

[vc_row][vc_column][ult_content_box bg_color=”#f7f7f7″ box_shadow=”horizontal:px|vertical:px|blur:px|spread:px|style:none|” hover_box_shadow=”horizontal:px|vertical:px|blur:px|spread:px|style:none|”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″ offset=”vc_col-xs-6″][vc_separator][vc_column_text]Titulli i projektit:
Tipologjia:
Studio:
Arkitekti:
Vendndodhja:
Statusi:
Viti i ndërtimit:
Sipërfaqja e ndërtimit:
Numri i kateve:
Fotografia:
Bashkëpuntorë:[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″ offset=”vc_col-xs-6″][vc_separator][vc_column_text]Borea Ski Resort
Resort, Rekreacion
DEA Studio
DEA Studio
Peja, Kosovë
Koncept ide
Vizion Project[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/ult_content_box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9039″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Peja do të ketë në të ardhmen e afërt një bulevard të këmbësorëve dhe shtegun e biçikletave prej 1.2 km në strukturën e saj urbane, që do të lidhë qendrën e Pejës me sheshin e propozuar “Borea”, si përfundim i rrugës rekreative dhe funksionale.  Kjo paraqet një propozim konceptual te DEA Studio ne shkallë urbane në kontekstin e nje qyteti qe nuk ka aktualisht një shetitore te mirefilltë.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9037″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Finalizimi i Bulevardit me stacionin e teleferikut, si një destinacion për qytetin, frymëzon zgjidhje/zgjedhjen urbane që të krijojë hapësirën përreth tij ne trajtën e një sheshi publik funksional. Kamuflimi vizual i ndryshimit të siluetave përmes interpretimit të nivelit të tokës si vazhdimësi e morfologjisë ekzistuese të terrenit kodrinor të sheshit ne orientimin Lindor shfrytëzohet njëkohësisht edhe si mundësi per aktivitete sportive.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9038″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ardhja në sheshin “Borea” do t’i japë njerëzve përshtypjen e një hapësire të përbashkët midis natyrës dhe krijimit njerëzor. Në të njëjtën kohë do të jetë një përgatitje paraprake psikologjike për destinacionin e tyre natyror drejt maleve. Sheshi do të ketë elementin e tij të evidentuar qartë në momentin e mbërritjes, stacionin e teleferikut.  Arkitektura e saj dekonstruktiviste nuk është e rastësishme, por … si një skulpturë urbane ajo mund të shndërrohet në një pikë referimi të “Borea Resort”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9036″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9040″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Resorti nuk do të jetë i dedikuar vetëm për sportet e sezonit të dimrit, por gjatë gjithe harkut vjetor me sporte të ndryshme si, hiking, biking malor, alpinizëm, skateboard‍, rollers, ping pong, basketboll, volejboll, etj.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9031″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9032″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9034″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9035″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment