Arkiva

Artemide Cosmic Angel: lively, organic design

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Dizajneri londinez, Ross Lovegrove ka projektuar tre ndricuesa për markën italiane Artemide në 2009, Cosmic Angel, Cosmic Ocean and Cosmic Leaf.  Me poshtë, ne do të bëjmë një përmbledhje për dizajnin e ndricuesin Cosmic Angel.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”7672″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Cosmic Angel është një sipërfaqe e madhe dixhitale e gjatë dy metra që vepron për të kapur dhe shpërndarë dritën në një mënyrë inovative dhe vizualisht tërheqëse. Ai është krijuar nga një hulumtim i vazhdueshëm me forma të lëngshme, algoritme dixhitale dhe procesi bashkëkohor i bluarjes dhe formimit direkt nga programet kompjuterikë. Format e membranës izoluese janë studiuar për të kapur dritën nga disa burime të ndryshme, si një mënyrë për të krijuar një shpërndarje shumë sensuale të dritës brenda një dhome ose hapësire arkitektonike.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”7677″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]”Mënyra ime e konceptit për të ngrirë një moment që duket sikur krijohet nga ajri që rrokulliset mbi një çarçaf të hollë, duke arritur një rrjedhë dhe ritëm shumë natyral në membranën e lehtë skulpturore. Në fund të fundit, duket se qëndron pezull, anti-gravitet, mbi një jastëk ajri… si kozmosi në format dhe gjeometritë më komplekse që duket se nuk e përfillin arsyetimin dhe krijojnë një ndjenjë të pafundësisë.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7686″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kur krijoji ndricuesin e varur Artemide Cosmic Angel, Ross Lovegrove synonte të krijonte një ndricues që të kujton një gjethe të hollë që fryn në erë. Ai ishte në gjendje ta realizonte këtë ide me anë të materialit të ri, me forma fleksibël si dhe teknologjisë inovative të bluarjes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7670″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Tipari karakteristik i këtij ndricuesi është struktura e tij e gjallë, organike. Dizajni unik, futuristik i Cosmic Angel u lehtësua nga inovacioni metakrilat i materialit. Sipërfaqet e trupit të dritës lakohen në një mënyrë të veçantë në mënyrë që materiali termoplastik të duket si çelik inox i lëmuar. Dy struktura alumini që strehojnë llambat qëndrojnë pezull nën trupin e ndricuesit me anë të telave të filigranit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7681″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Për shkak të konceptimit të tij të jashtëzakonshëm, Artemide Cosmic Angel prodhon një ndriçim indirekt pasi dritat janë të vendosura poshtë strukturës së trupit të ndricuesit, në këtë mënyrë, krijohet një ndriçim unik, harmonik i ambientit. Ky lloj i llambave të lehta është i njohur për interpretimin e shkëlqyeshëm të ngjyrave që do të thotë se ngjyrat e objekteve të ndriçuara riprodhohen natyrshëm. Meqenëse kjo dritë është dizajnuar në përputhje me klasën e mbrojtjes I dhe klasën e rezistencës ndaj zjarrit F, Artemide Cosmic Angel është i përshtatshëm për të siguruar ndriçim të brendshëm në zonën e banimit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7671″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Dizajneri londinez, Ross Lovegrove ka projektuar tre ndricuesa për markën italiane Artemide në 2009, Cosmic Angel, Cosmic Ocean and Cosmic Leaf.  Me poshtë, ne do të bëjmë një përmbledhje për dizajnin e ndricuesin Cosmic Angel.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”7672″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Cosmic Angel është një sipërfaqe e madhe dixhitale e gjatë dy metra që vepron për të kapur dhe shpërndarë dritën në një mënyrë inovative dhe vizualisht tërheqëse. Ai është krijuar nga një hulumtim i vazhdueshëm me forma të lëngshme, algoritme dixhitale dhe procesi bashkëkohor i bluarjes dhe formimit direkt nga programet kompjuterikë. Format e membranës izoluese janë studiuar për të kapur dritën nga disa burime të ndryshme, si një mënyrë për të krijuar një shpërndarje shumë sensuale të dritës brenda një dhome ose hapësire arkitektonike.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”7677″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]”Mënyra ime e konceptit për të ngrirë një moment që duket sikur krijohet nga ajri që rrokulliset mbi një çarçaf të hollë, duke arritur një rrjedhë dhe ritëm shumë natyral në membranën e lehtë skulpturore. Në fund të fundit, duket se qëndron pezull, anti-gravitet, mbi një jastëk ajri… si kozmosi në format dhe gjeometritë më komplekse që duket se nuk e përfillin arsyetimin dhe krijojnë një ndjenjë të pafundësisë.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7686″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kur krijoji ndricuesin e varur Artemide Cosmic Angel, Ross Lovegrove synonte të krijonte një ndricues që të kujton një gjethe të hollë që fryn në erë. Ai ishte në gjendje ta realizonte këtë ide me anë të materialit të ri, me forma fleksibël si dhe teknologjisë inovative të bluarjes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7670″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Tipari karakteristik i këtij ndricuesi është struktura e tij e gjallë, organike. Dizajni unik, futuristik i Cosmic Angel u lehtësua nga inovacioni metakrilat i materialit. Sipërfaqet e trupit të dritës lakohen në një mënyrë të veçantë në mënyrë që materiali termoplastik të duket si çelik inox i lëmuar. Dy struktura alumini që strehojnë llambat qëndrojnë pezull nën trupin e ndricuesit me anë të telave të filigranit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7681″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Për shkak të konceptimit të tij të jashtëzakonshëm, Artemide Cosmic Angel prodhon një ndriçim indirekt pasi dritat janë të vendosura poshtë strukturës së trupit të ndricuesit, në këtë mënyrë, krijohet një ndriçim unik, harmonik i ambientit. Ky lloj i llambave të lehta është i njohur për interpretimin e shkëlqyeshëm të ngjyrave që do të thotë se ngjyrat e objekteve të ndriçuara riprodhohen natyrshëm. Meqenëse kjo dritë është dizajnuar në përputhje me klasën e mbrojtjes I dhe klasën e rezistencës ndaj zjarrit F, Artemide Cosmic Angel është i përshtatshëm për të siguruar ndriçim të brendshëm në zonën e banimit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”7671″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment