Arkiva

Artfully wrapped light – Artemide Cadmo

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]A dignified, elegantly wound steel sheet creates smooth light directed up and downward and thus provides pleasant general lighting. Moreover, this lamp from the Artemide Cadmo family acts as a tastefully designed work of art, which gives your living area a visual upgrade. The  floor lamp Artemide Cadmo Terra has won prizes such as red dot award, IF product design award and Good Design Award.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Një fletë çeliku me forma elegante krijon dritë të lëhtë të drejtuar lart e poshtë duke siguruar kështu një ndriçim të këndshëm të përgjithshëm. Për më tepër, ky ndricues nga familja Artemide Cadmo vepron si një vepër arti e dizajnuar me shije,  duke përmirësuar vizualisht  ambjentin tuaj të ndenjes. Ndricuesi i tokës Artemide Cadmo Terra ka fituar çmime të tilla si çmimi Red dot, çmimi i dizajnit të produktit IF dhe Good Design Award.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6660″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

The idea for the Artemide Cadmo developed on a rainy day in Milano, when the American designer Karim Rashid, known as the “pop-star of the world of design“, saw a man wearing a long rain cape. But due to his short-sightedness he could just see the outlines of that man. So the notion of Artemide Cadmo began to take shape – light wrapped by a coat of fine steel. The Artemide Cadmo floor lamp appears gracefully despite its height of 1.75 m, adding grace and beauty to living, dining, working room or bedroom. Tilting stability is given to the Artemide Cadmo floor lamp by a base of varnished Inox steel. Thanks to a cable length of 160 cm, this luminaire can be positioned almost anywhere in the room.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Ideja për Artemide Cadmo u zhvillua në një ditë me shi në Milano, kur projektuesi amerikan Karim Rashid, i njohur si “ylli i popit të botës së dizajnit”, pa një burrë që mbante një xhaketë të gjatë shiu. Por për shkak të miopisë  të tij, ai thjesht mund të shihte  siluetën  e atij njeriu. Pra, nocioni i Artemide Cadmo filloi të marrë formë – dritë e mbështjellë nga një shtresë elegante çeliku. Ndricuesi i tokës Artemide Cadmo duket i bukur pavarësisht lartësisë së tij prej 1.75 m, duke shtuar hijeshinë dhe bukuri ambjentit të ndejtes, ngrënies, dhomës së punës ose dhomës së gjumit. Stabiliteti i përkulshëm i ndricuesit të tokës Artemide Cadmo vjen nga një bazë e çelikut inox të llakuar. Falë një gjatësie të kabllos prej 160 cm, ky ndriçues mund të vendoset pothuajse kudo në dhomë.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6662″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]The Artemide Cadmo Parete Fluo wall light also offers two illuminants and so represents an effective lighting solution as well. On the one hand it provides your hallway or living room with general lighting. On the other hand it serves as a classy wall decoration.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Artemide Cadmo Parete Fluo, ndricues muri, ashtu si Artemide Cadmo Terra, ofron dy burime dritë dhe kështu paraqet një zgjidhje efektive ndriçimi. Nga njëra anë ai i ofron korridorit tuaj ose dhomën së ndenjes një ndriçim të përgjithshëm. Nga ana tjetër ai shërben si një dekorim i stilit të lartë.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6667″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]The designer of the Artemide Cadmo, Karim Rashid, has Egyptian and English roots. His prize-winning design objects have been exhibited, among others, at the New York Museum of Modern Art.

You can find this masterpiece in Albania at Abiesse [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Projektuesi i Artemide Cadmo, Karim Rashid,  është me origjinë egjiptiane dhe angleze. Objektet e tij të projektimit me çmime janë ekspozuar, ndër të tjera, në Muzeun e Artit Modern të Nju Jorkut.

Në Shqipëri, Kadmo-n e gjeni në showroomin e Abiesse-s![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment