Arkiva

Architects of Albania Klodiana (Emiri) Taci

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Një përshkrim të shkrurtër rreth jush…

[/vc_column_text][vc_column_text]Pas 20 vitesh bashkëdrejtuese e DEA Studio, drejt një sfide të re personale si CEO e MA Studio & Partners.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pse keni zgjedhur Arkitekturën? Cila ka qënë shkëndija që ju drejtoi drejt këtij profesioni?

[/vc_column_text][vc_column_text]Profesionin e arkitektit e kam patur në familje prezent nga im atë (arkitekt) i cili ka qenë frymezim i imi, së pari, në injektimin e seriozitetit dhe disiplinës ndaj punës e më pas natyrshëm drejt Arkitekturës e cila do të bëhej pjesë e pandarë e jetës time.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11039″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Si e mendoni ju arkitekturën dhe cili është projekti juaj i cili ju përfaqëson më së miri?

[/vc_column_text][vc_column_text]Arkitektura, më tepër sesa profesion, është pasion përderisa në thelbin e vet ka krijimin artistik.

Arkitektura është sintezë e funksionales me estetiken, pra interpretimi funksional,  harmonizimi i hapësirave dhe aspekti estetik përbën esencën e përjetimit të objektit dhe është çelësi i suksesit për cdo krijesë arkitektonike. Arkitektura ka misionin e rritjes së drejtpërdrejt të cilësisë së jetës si në hapësira publike, ashtu dhe në ato private.

Është vështirë të veçosh një projekt të vetëm në 20 vite karrierë si arkitekte, duke pasur parasysh shumëllojshmërinë e projekteve të realizuara, por mund të them që një ndër projektet me të cilat mund të krenohem është “Kompleksi i Tirana Olympic Park” i cila është një arritje e rendësishme për mua si drejtuese e DEA Studio, objekt që është vlerësuar dhe me çmim ndërkombëtar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11038″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Çfarë këshille do i jepje vetes tënde në fillim të karrierës, e vlefshme edhe për arkitektet e reja ose ato vajza/gra që duan të bëhen arkitekte?

[/vc_column_text][vc_column_text]Pyetje interesante në një moment të jetës kur besoj të gjithëve ju shkon në mendje të bëjnë ‘retro’ për të rikthyer pas atë çfarë mund të kishim bërë më mirë dhe t’ju transmetojnë reflektimet fëmijeve apo në rastin tim edhe studentëve në auditor. Arkitektura është një profesion shumë kompleks dhe ajo që vazhdimisht ju sugjeroj studentëve të mi është  zgjerimi i njohurive profesionale përtej informacioneve që marrin në auditor. Sot falë teknologjisë, informacionet janë të pafundme,  gjë që do ti ndihmonte ata të rriten profesionalisht për të qenë në të ardhmen arkitektë të suksesshëm.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11040″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_column_text]

Çfarë arritjesh të tjera pret një grua e sukseshme si ju në karrierë?

[/vc_column_text][vc_column_text]Në fakt pyetja juaj koinçidon pikërisht me një moment të rëndësishëm të karrierës time. Kam pasur arritje të rëndesishme si një nga themelueset dhe drejtueset për 20 vjet të DEA Studio, sukses që u kurorëzua së fundmi edhe me një çmim karrierë për studion në konferencën ndërkombëtare të Arkitekturës SHARE Architects. Kam vendosur të ndërmarr sfida të reja individuale në drejtimin e një zyre të re të sapo themeluar nga unë “MA Studio & Partners”. Është një moment i veçantë i karrierës në të cilën aspiroj të thellohem në disa aspekte të projektimit, të cilat shkojnë përtej qasjeve thelbësore te cilat më kanë udhëhequr në projektim deri më tani. Sfidat lidhen kryesisht me objektivat drejt arkitekturës së qëndrueshme që vlerëson efiçencën energjitike në ndërtesa dhe që në fakt është një fushë tepër interesante.  Është një sfidë që i përket të ardhmes dhe pikërisht kjo më frymëzon. Vetë profesioni ynë është sfidues.[/vc_column_text][vc_single_image image=”11041″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Një përshkrim të shkrurtër rreth jush…

[/vc_column_text][vc_column_text]Pas 20 vitesh bashkëdrejtuese e DEA Studio, drejt një sfide të re personale si CEO e MA Studio & Partners.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pse keni zgjedhur Arkitekturën? Cila ka qënë shkëndija që ju drejtoi drejt këtij profesioni?

[/vc_column_text][vc_column_text]Profesionin e arkitektit e kam patur në familje prezent nga im atë (arkitekt) i cili ka qenë frymezim i imi, së pari, në injektimin e seriozitetit dhe disiplinës ndaj punës e më pas natyrshëm drejt Arkitekturës e cila do të bëhej pjesë e pandarë e jetës time.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11039″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Si e mendoni ju arkitekturën dhe cili është projekti juaj i cili ju përfaqëson më së miri?

[/vc_column_text][vc_column_text]Arkitektura, më tepër sesa profesion, është pasion përderisa në thelbin e vet ka krijimin artistik.

Arkitektura është sintezë e funksionales me estetiken, pra interpretimi funksional,  harmonizimi i hapësirave dhe aspekti estetik përbën esencën e përjetimit të objektit dhe është çelësi i suksesit për cdo krijesë arkitektonike. Arkitektura ka misionin e rritjes së drejtpërdrejt të cilësisë së jetës si në hapësira publike, ashtu dhe në ato private.

Është vështirë të veçosh një projekt të vetëm në 20 vite karrierë si arkitekte, duke pasur parasysh shumëllojshmërinë e projekteve të realizuara, por mund të them që një ndër projektet me të cilat mund të krenohem është “Kompleksi i Tirana Olympic Park” i cila është një arritje e rendësishme për mua si drejtuese e DEA Studio, objekt që është vlerësuar dhe me çmim ndërkombëtar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11038″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Çfarë këshille do i jepje vetes tënde në fillim të karrierës, e vlefshme edhe për arkitektet e reja ose ato vajza/gra që duan të bëhen arkitekte?

[/vc_column_text][vc_column_text]Pyetje interesante në një moment të jetës kur besoj të gjithëve ju shkon në mendje të bëjnë ‘retro’ për të rikthyer pas atë çfarë mund të kishim bërë më mirë dhe t’ju transmetojnë reflektimet fëmijeve apo në rastin tim edhe studentëve në auditor. Arkitektura është një profesion shumë kompleks dhe ajo që vazhdimisht ju sugjeroj studentëve të mi është  zgjerimi i njohurive profesionale përtej informacioneve që marrin në auditor. Sot falë teknologjisë, informacionet janë të pafundme,  gjë që do ti ndihmonte ata të rriten profesionalisht për të qenë në të ardhmen arkitektë të suksesshëm.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11040″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_column_text]

Çfarë arritjesh të tjera pret një grua e sukseshme si ju në karrierë?

[/vc_column_text][vc_column_text]Në fakt pyetja juaj koinçidon pikërisht me një moment të rëndësishëm të karrierës time. Kam pasur arritje të rëndesishme si një nga themelueset dhe drejtueset për 20 vjet të DEA Studio, sukses që u kurorëzua së fundmi edhe me një çmim karrierë për studion në konferencën ndërkombëtare të Arkitekturës SHARE Architects. Kam vendosur të ndërmarr sfida të reja individuale në drejtimin e një zyre të re të sapo themeluar nga unë “MA Studio & Partners”. Është një moment i veçantë i karrierës në të cilën aspiroj të thellohem në disa aspekte të projektimit, të cilat shkojnë përtej qasjeve thelbësore te cilat më kanë udhëhequr në projektim deri më tani. Sfidat lidhen kryesisht me objektivat drejt arkitekturës së qëndrueshme që vlerëson efiçencën energjitike në ndërtesa dhe që në fakt është një fushë tepër interesante.  Është një sfidë që i përket të ardhmes dhe pikërisht kjo më frymëzon. Vetë profesioni ynë është sfidues.[/vc_column_text][vc_single_image image=”11041″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment