Arkiva

Architects of Albania Junilda Karanxha

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Një përshkrim të shkurtër rreth jush…

[/vc_column_text][vc_column_text]Junilda Karanxha është bashkë-themeluese e studios Archistudio me ark. Matilda Pando. Ka një eksperiencë të gjërë në arkitekturë duke prekur të gjitha fushat e saj.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11070″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pse keni zgjedhur arkitekturën? Cila ka qënë shkëndija që ju drejtoi drejt këtij profesioni?

[/vc_column_text][vc_column_text]E vogël adhuroja babain tim tek e shihja të punonte në teknograf në shtëpi, ai është konsruktor. Më mrekullonin rapidografet ”Faber castell”, formatet e mëdha, letrat kalk, portaminat. Saktësia e tim eti pastaj në vizatim… e paarritshme!

Ndërkohë që me fjalën ARKITEKTURË ,timbrin e saj, mënyra si artikulohej si fjalë, u dashurova menjëherë ! E PARA ISHTE FJALA – literally.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11072″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”11073″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Si e mendoni ju arkitekturën dhe cili është projekti i cili ju përfaqëson më së miri?

[/vc_column_text][vc_column_text]Sigurisht mendimi im për arkitekturën ka evoluar me kalimin e viteve dhe do të vazhdojë ta bëjë këtë gjë për aq herë sa është materializuar në kohë nga ana ime… Se di nëse të qenit perfeksionist dhe kërkues është pozitive apo jo, por gjithmonë ka qenë në kokë mendimi “herën tjetër më mirë patjetër”.

Unë respektoj të gjitha trajtat e qasjes së arkitekturës… Ndihem e privilegjuar që pjesë e këtij ansambli dinamik janë dhe punë të miat!

Thënë këto, nuk mund të përcaktoj një projekt të mirëfilltë i cili të veçohet nga unë si më i miri, ka disa punë të tilla të cilat i kam përzemër, por siç e përmenda dhe më lart, natyra ime më bën të jem gjithë kohës në kërkim të më të mirës![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11078″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”11077″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Çfarë këshille do i jepje vetes tënde në fillim të karrierës, e vlefshme edhe për arkitektet e reja ose ato vajza/gra që duan të bëhen arkitekte?

[/vc_column_text][vc_column_text]Tani që rikthej në mendje arkitekten që kam qenë para 10 vitesh apo më shumë, gati e kam zili… Energjike, e papërtueshme, nuk i trembej sfidave të reja, madje kishte adrenalinën e nevojshme për të krijuar… e dashuruar kokë e kembë me profesionin!  BE THAT![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11075″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”11083″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”11088″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”11089″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11113″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][vc_single_image image=”11111″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment