Arkiva

Active Light Application

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Drita Aktive bazohet në dritën natyrale të ditës, nuk konkurron me të, por përkundrazi punon me të. Aplikimi i Dritës Aktive në interier varion në bazë të tipologjisë së objektit, këtu janë disa shembuj:

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Drita aktive në zyrë 

Krijimi i dritës krijon frymëzim[/vc_column_text][vc_column_text]Përkundër faktit se drita ndikon te njerëzit në një nivel biologjik, problemi i diskutuar këtu bëhet i qartë me ndriçimin e zakonshëm të zyrave të sotme: kundër rrezeve të diellit, i cili ndryshon intensitetin e tij dhe temperaturën e ngjyrave gjatë gjithë ditës, ndriçimi artificial është statik dhe intensiteti i tij i  ndriçimit është zakonisht rreth 500 lux dhe temperatura e ngjyrave 4000 Kelvin. Gjithësesi intensiteti standard i ndriçimit prej 500 lux perceptohet si shumë i ulët në vendin e punës.

Zumtobel ofron zgjidhje ndriçimi përmes Active Light për kushte specifike të ndriçimit në zyrë, në mënyrë që përdoruesi të mund të përdorë opsionet e kontrollit individual sa më shumë që të jetë e mundur, në varësi të punës dhe preferencës individuale, në këtë mënyrë ai është në gjendje të punojë me një intensitet ndriçimi deri në 800 lux. Drita ideale në kohën e duhur gjithashtu ka një ndikim pozitiv në performancë dhe për rrjedhojë edhe në krijimtarinë e individit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14491″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Drita aktive në industri 

Krijimi i dritës krijon saktësi[/vc_column_text][vc_column_text]Drita Aktive mund të japë një kontribut të vlefshëm, veçanërisht te punëtorët me turne, për një sinkronizim të përshtatshëm të ritmit gjatë ditës. Sistemet inteligjente të kontrollit të ndriçimit dhe sensorët inovativë lejojnë gjithashtu që përmes numrit dhe vendndodhjes së personave, sigurohet  frekuenca, modeli i lëvizjes, skenari i duhur i ndriçimit referuar veprimtarisë përkatëse dhe për këtë arsye promovohet siguria, saktësia dhe cilësia.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14495″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Drita aktive në dyqane

Krijimi i dritës krijon emocion[/vc_column_text][vc_column_text]Drita Aktive integron të dhënat e marra nga studimi Zumtobel, në mënyrë që t’i sigurojë klientit atmosferën e duhur të dritës dhe, nga ana tjetër, të prezantojë markat dhe produktet në mënyrën më të mirë të mundshme. Në një nivel emocional, Drita Aktive krijon një gjendje të lehtë humori që ndikon pozitivisht në mirëqenie dhe gjithashtu edhe në kohëzgjatjen e qëndrimit në dyqan. Në një nivel vizual, Drita Aktive siguron një qasje të synuar përmes orientimit dhe ndryshimit të intensitetit të ndriçimit në lidhje me hapësirën dhe kohën.

Konceptet e Dritës Aktive bazuar në ngjyrat dinamike të dritës, të përshtatura me produktin përkatës, përmirësojnë vlerësimin e cilësisë së tyre. Referuar arkitekturës me cilësi të lartë dhe prezantimit tërheqës të mallrave, jo vetëm që rritet blerja, por edhe pranimi i çmimeve më të larta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14492″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Drita aktive në art dhe kulturë

Krijimi i dritës krijon imagjinatë[/vc_column_text][vc_column_text]Drita aktive në art dhe kulturë merr parasysh të gjitha aspektet konservatore, vizuale dhe i bashkërendon ato me lëvizjen e vizitorit në hapësirë dhe kohë. Teknologji të tilla si ‘Tunable White’ jo vetëm që janë në gjendje të ndryshojnë ngjyrën e ditës gjatë ditës, por ato gjithashtu mund të përputhen me materializimin, formën e artit dhe teknikën e punës së artistit. Më në fund, mesazhet e artistëve nuk karakterizohen vetëm nga zgjedhja e ngjyrës, por edhe nga historia e veprës, vendi, drita natyrale apo drita artificiale.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14493″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Drita aktive në ambiente të jashtme

Krijimi i dritës krijon bashkëveprim[/vc_column_text][vc_column_text]Zgjidhjet e Dritës Aktive harmonizojnë të tre nivelet e dritës (dritën vizuale, biologjike dhe emocionale). Nëse përdoruesit e një hapësire në natyrë janë të integruar në planifikim, krijohet një zgjidhje ndriçimi që i shërben si njerëzve ashtu dhe mjedisit. Kjo përmirëson ndjenjën e sigurisë, orientimin dhe cilësinë e qëndrimit në vende publike. Drita gjithashtu ka një dimension shoqëror pasi promovon komunikimin dhe bashkëveprimin e njerëzve.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14494″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Drita aktive si lidhje midis njeriut dhe arkitekturës

[/vc_column_text][vc_column_text]Me Dritën Aktive, Zumtobel ka formuluar një objektiv vizionar: “Krijimi i dritës krijon jetë”. Drita artificiale dinamike bazohet në marrëdhënien bazike midis njeriut dhe dritës në të gjitha sferat e jetës. Me ndihmën e nivelit më të lartë të teknologjisë, aplikimi i Dritës Aktive ofron mundësinë të bashkërendojë në mënyrë dinamike nevojat origjinale të njerëzve me kërkesat e jetës moderne. Ndërveprimi i natyrës, njerëzve dhe teknologjisë vendos rrugën për planifikimin e ri të dritës dhe qasjeve arkitekturore në një aspiratë gjithëpërfshirëse.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Source: Back To The Roots Through Light by Zumtobel[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment