Arkiva

A Pier In The Lake – 360 Pier

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Konkursi: Një mol në liqen – Java e Dizajnit Tiranë
Vendndodhja: Tiranë, Shqipëri
Projekti Fitues: 360 Pier
Arkitekti: Createur Studio
Çmimi: Vendi i 2-të

Createur Studio arriti të fitojë audiencën e saj në këtë konkurs me dizajnin e jashtëzakonshëm të “360 Pier”. Meqenëse qëllimi ishte që të shkrihej me natyrën, silueta e molit duket e menduar mirë dhe premtuese. Fituesit e vendit të dytë e kanë merituar plotësisht çmimin prej 400 €.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”10449″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Nga arkitektët: Gjatë Javës së Dizajnit të vitit 2019 në Tiranë, vendosëm të marrim pjesë në konkursin ndërkombëtar “Një mol në liqen”. Konkursi synonte të mblidhte propozime spekulative dizajni që propozonin vizione të reja, dhe akte sinergjike, për të mbrojtur të ardhmen nga aktorët jo-normativ (siç perceptohet ndonjëherë) të hapësirës urbane të Tiranës. Ne duhet të imagjinonim një Mol të ri në Liqenin e Farkës dhe kështu propozuam “Pier 360″.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10452″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]360 Pier ngjason me një cikël pastrimi. Një proces i cili përbëhët nga ndërveprime ritmike të ujit dhe tokës, përmes kushteve të ndryshme të ambjentit, si hapa drejt një përvoje pastrimi mendor dhe fizik. Rrethi është simboli universal i tërësisë dhe pafundësisë. Është një formë tërheqëse që bie ndesh me të gjitha format natyrore të parregullta të peizazhit.[/vc_column_text][vc_single_image image=”10453″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]360 Pier krijon një shëtitore eksperimentale rreth Liqenit të Farkës, që lidh parqe të ndryshme përmes një shtegu të pandërprerë. Ne jemi të nderuar që na është dhënë çmimi i vendit të dytë për konceptin tonë. Ekipi ynë fitoi një përvojë të madhe, njohuri të reja dhe u argëtua shumë gjatë procesit të dizajnit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10451″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10450″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]