Arkiva

5 Small Apartment Interior Design Ideas

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Shumë prej nesh jetojnë në apartamente të vegjël për arsye të ndryshme. Por ajo që ka rëndësi është si ta bëjmë këtë hapësirë të vogël të duket më e madhe dhe e rehatshme. Apartamentet e vegjël mund të jenë të vështirë për të qenë funksional dhe të bukur në të njejtën kohë. Dhe kjo gjë e bën mobilimin e një hapësire te vogël një sfidë interesante.

Edhe pse nuk ka një formulë specifike se si të mobilojmë një shtëpi të vogël apo një garsoniere, ne kemi listuar më poshtë disa mënyra për të patur sukses.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_single_image image=”8193″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]1. Ruani neutralitetin

Dhomat e lyera me ngjyra të qeta dhe në të njejtin ton, e bëjnë një hapësirë të duket më e madhe. Kjo është mënyra numër një për ta bërë një dhomë më të madhe vizualisht. Shtoni disa tekstura për ti dhënë nuancë ambjentit ose rrugica për të diferencuar dyshemenë nga muret.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8185″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]2. Krijoni iluzion optik me pasqyrat dhe perdet

Ky është truku më i vjetër në listë. Pasqyrat e bëjnë hapësirën të duket më e madhe, më e ndricuar dhe më e ajërosur. Kjo gjë i shton dhe shumë stil ambjentit tuaj të brendshëm pa pasur nevojë për të përdorur shumë hapësirë. Nga ana tjetër, perdet e varura në lartësinë e tavanit i japin ajër dhe lartësi hapësirës, duke e bërë atë të duket më e madhe.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8187″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8186″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]3. Përdorni magazinim të zgjuar

Zgjidhni një  strukturë të personalizuar magazinimi për të vendosur dyshekun në vend të një strukture të zakonshme krevati, duke krijuar kështu hapësirë magazinimi nën krevat, ose vendoseni dyshekun mbi një set të thjesht që krijon hapësirë magazinimi poshtë krevatit. Për të mos zënë shumë hapësirë në dyshemë, vendosini raftet mbi krevat. Edhe një parvaz dritareje mund të ofrojë hapesirë shtesë për dekorim, libra, ndricim, dhe të tjera, kur nuk ka vend për një raft shtesë.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8188″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]4. Ndani hapësirat

Mos i ndani ambjentet me mure por me rafte, perde apo mur xhami të pjesshëm. Heqja e mureve apo dyerve të ngurta për të vendosur xham apo struktura të thjeshta, hap më shumë pamje dhe lidhje mes hapësirave. Në këtë mënyrë apartamenti juaj do duket më i madh dhe më i ndricuar, mbi të gjitha më stil.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8242″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]5. Mendoni vertikalisht

Hapësirat e vogla janë shumë të lehta për tu anashkaluar, sidomos kur nuk ka vend për dekor. Nëse nuk mund ta dekoroni apartamentin horizonalisht, bëjeni vertikalisht. Përdorni element të varur ose të montuar në hapësirat midis mobiljeve dhe tavanit. Mund ta bësh apartamentin tënd të duket më i lartë nqs vendos raftet dhe dollapet përgjatë gjithë lartësise së murit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8190″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8192″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8197″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment